Händelsen inträffade i Morgongåva en kväll förra våren. Polisen larmades om en rattfull bilförare och fick kontakt med bilen på en mindre väg i samhället. Enligt poliserna ökade föraren hastigheten till omkring 100 km/tim, trots att vägen var smal och kurvig med halt väglag. Vid ett tillfälle bromsade föraren in så häftigt att polisbilen körde in i fordonet.

Jakten fortsatte ytterligare en sträcka innan polisen kunde preja fordonet och gripa den alkoholpåverkade föraren. Vid rättegången nekade mannen till trafikbrott och förklarade att polisbilen tagit sats och rammat bakvagnen på hans fordon, med följd att han stannade bilen.

Tingsrätten tror inte på mannens version, som anses vara en ren efterhandskonstruktion. Enligt rätten försökte mannen orsaka en kollision med polisbilen och visade därför uppenbar likgiltighet för polismännens liv.

Han döms för grov vårdslöshet i trafik samt rattfylleri. Han fälls även för att vid ett annat tillfälle ha dödshotat och sparkat en polis i samband med ett ingripande. Straffet blir tre månaders fängelse.