Utställningen har producerats av Hebybon Leif Nilsson och innehåller förutom fotografier och andra dokument bland annat pokaler och utövares olika persedlar under decennierna, till och med en ishockeymålbur.
Det fanns en annan idrottsförening innan, IFK Kamraterna mellan åren 1905 och 1911. När HAIF hade bildats dröjde det till 1913 innan man hade ett fotbollslag och till 1922 innan man deltog i seriespel.

När utställningen förhandsvisades i Tegelbruksmuseet infann sig bland andra gamle storspelaren Olle Klinga som för övrigt är en av fem manliga idrottare som tävlar om titeln Århundradets idrottsman i orten.
– Jag minns när en Uppsalatidning i slutet på 40-talet omnämnde mig som en lång yngling som oavbrutet nickade bort motståndarlagets inlägg. Jag hade precis mönstrat och befunnits vara 1,79 i strumplästen. Jag tyckte inte jag var lång, säger Olle Klinga, 83.

Första fotbollsplanen låg mellan nuvarande kommunkontoret och vårdcentralen. Den lokala apotekaren i Gula villan var mycket idrottsintresserad och utsågs med tiden till föreningens förste hedersmedlem.
I början på förra seklet fanns särskilda arbetaridrottsföreningar. Heby AIF var inte en sådan till namnet – A: et stod för ”Allmän” och utgick från dåvarande begreppet allmän idrott – men i praktiken var de flesta aktiva arbetare. Det fanns en direkt koppling till de stora tegelbruken. Arbetsgivarna stödde föreningar som bara ägnade sig åt idrott och lämnade den farliga politiken därhän.

Heby AIF kom med tiden att få ett flertal sektioner. Kvar finns fotboll och friidrott samt innebandy, orientering, simning, bordtennis och skidor. Nedlagda är sektionerna för bandy, boxning, cykel och ishockey. Därmed är föreningen trea i Uppland genom tiderna i antalet sektioner räknat.
De äldsta medlemmarna i HAIF är Elve Bergström (fotboll) och Nils Pettersson (gymnastik), båda 96 fyllda. Dessa båda skrev till jubileet 1982 en skrift som också varit till underlag för den nu aktuella minnesutställning HAIF 100 år.