Efter en omfattande ombyggnation och renovering, som pågått i ungefär ett år, är den centralt belägna fastigheten i Harbo, som tidigare bland annat inrymt ortens pizzeria, klar för inflyttning. De första hyresgästerna flyttade faktiskt in redan förra veckan i treplansfastigheten som innehåller ettor och tvåor samt en stor femrummare.

– Hyresgästerna i de första fyra lägenheterna flyttade in i fredags, två ytterligare hyresgäster flyttar in 1 oktober medan de återstående lägenheterna kommer att ha inflyttning senare i höst, berättar Leif Lindh, ägare av fastighetsbolaget Himmelriket i Heby AB.

Hyresgästerna består huvudsakligen av yngre och medelålders par, där knappt hälften är nyinflyttade från andra kommuner.

– Närheten till Uppsala och täta bussförbindelser i nära anslutning till lägenheterna har bland annat varit skäl till det stora intresset, berättar Leif Lindh.

Nu återstår i stort sett bara  utvändigt jobb, bland annat målning av fasader samt iordningsställande av uteplatser och grönytor, innan fastighetsprojektet i den gamla pizzeriabyggnaden är helt klart. Sedan tidigare finns också två ytterligare lägenheter i anslutning till den stora fastigheten som haft hyresgäster sedan i höstas. Leif Lindh berättar att intresset för de nya lägenheterna har varit stort.

– Det har varit ett stort tryck, vilket betytt att vi inte behövt marknadsföra oss speciellt mycket. Det känns förstås kanon att det är så, säger han.

Leif Lindh är inte typen som vilar på några lagrar. Redan nu pågår förberedelserna inför ett nytt fastighetsprojekt. Det handlar om ombyggnationen av Frälsningsarméns tidigare lokal i centrala Heby.

– Går bygglovshandläggningen och allt annat pappersarbete enligt planerna drar ombyggnationerna i gång senare i höst, berättar han.

Då handlar det om skapandet av ytterligare fem lägenheter till den lägenhet som redan finns i fastigheten i dag. Det planeras för fyra treor samt en etta eller liten tvåa. Leif Lindh märker av ett stort intresse även för dessa lägenheter.

– Det centrala läget verkar locka en hel del, informerar han.

Kommer ombyggnationerna i gång planenligt räknar Leif Lindh med inflyttning i Frälsningsarméns tidigare lokal i Heby under våren 2018.