Pär-Inge Larsson, som redan äger 26 hyreslägenheter i Östervåla, Harbo och Haga, planerar att utöka sitt lägenhetsbestånd med åtta nya lägenheter på Vibyvägen i centrala Harbo. Det ska ske genom nybyggnad av en tvåplansfastighet på den så kallade "Forsbergstomten", som Pär-Inge Larsson redan äger och där det finns sex lägenheter i det tidigare bageriet.

– Efterfrågan är fortfarande stor, och jag har inspiration för ett nytt projekt, det är huvudanledningarna till att jag i dagarna lämnat in en bygglovsansökan för en nybyggnation, säger han.

Tvåplansbyggnaden ska ge plats för två stycken ettor, fyra stycken tvåor och två stycken treor och ska placeras mellan den redan befintliga hyresfastigheten och nuvarande garaget, som ska byggas om till förråd och tvättstuga och dessutom ge plats för ytterligare en hyreslägenhet.

Markarbetena beräknas påbörjas under januari-februari med byggstart under vårvintern.

– Går allt enligt planerna blir det inflyttning i juli, informerar Pär-Inge Larsson.

Däremot är det osäkert om det blir några hyreslägenheter i den tidigare snickerifastigheten som Pär-Inge Larsson äger på Kilgrändsvägen i Östervåla. Lägenhetsplanerna har stött på patrull både från länsstyrelsen, kommunens miljöförvaltning och en del grannar.

– Det lutar åt en process på säkert ett år innan det kan bli aktuellt med ombyggnationer och det känns lite länge. Jag funderar över olika alternativ, exempelvis att omvandla fastigheten till lagerhotell, men det kan också bli så att jag säljer, säger han.