Att Stefan Löfven besöker kommunen känns både roligt och spännande, tycker Carina Schön, oppositionsråd för Socialdemokraterna i Heby, som är värd för torsdagens statsministerbesök i Tärnsjö.

– Senast en Socialdemokratisk statsminister besökte kommunen var på Göran Perssons tid. Fredrik Reinfeldt besökte också kommunen under sin statsministertid, upplyser Carina Schön.

Hur har ni lyckats få hit Stefan Löfven?

– Han ville besöka Heby kommun och vi tycker att Tärnsjö, som senaste åren bland annat jobbat stenhårt med integration och visat en stor vilja att utveckla sin ort, passade bra som plats.

Vad ska statsministern göra?

– Först ska han träffa en grupp med lokala politiker och fackliga företrädare. Efter det väntar ett offentligt möte som är inplanerat 18.30 i Folkets hus i Tärnsjö där han ska hålla tal. Jag förväntar mig, och hoppas på, väldigt mycket folk.

Ska ni ta upp något speciellt med statsministern?

– Om tid finns ska vi lyfta det vi tycker är mest angeläget just nu, bland annat myggfrågan och vikten av bra kommunikationer.

Vad hoppas du statsministern tar upp i sitt tal?

– Att han lyfter vikten av en levande landsbygd, att de mindre orterna är viktiga och att staten vill göra allt för att stötta och hjälpa landsbygden att utveckla företagande, industrier och kommunikationer.

LÄS MER: Stefan Löfven ska besöka Gottsunda