Biljetterna till dem och deras lärare i matte-no Maria Sörlin är belöningen för att de gjort den bästa affischen om bin, forskning och det elevprojekt som klass 8A deltagit i. Projektet heter Forskarhjälpen 2017 och har letts av Nobelmuseet.

Klassen har tillsammans med närmare 25 andra högstadieskolor runt om i Sverige hjälpt forskare i Lund att samla in material till deras forskning. Insamling av bin, dissekering av honungsmagar och bakterieodlingar med binas mjölksyrebakterier har ingått i elevernas uppgifter. Bin har samlats vid tre olika tillfällen från sammanlagt tio kupor hos tre olika biodlare i Noor, Rosersberg och Märsta.

Stöd och tips om utformning av affischen fick Hannah Browning och Karin Nylander av Alsikeskolans bildlärare Helena Lünnér, och tillsammans med Maria Sörlin kommer de tre att delta i projektets avslutningskonferens i Stockholm på fredag.

Söndagen 10 december åker Maria Sörlin, Hannah Browning och Karin Nylander åter till Stockholm och Konserthuset för att vara med vid den högtidliga utdelningen av årets Nobelpriser.