Gärningsmannen, som var beväpnad med en bajonett eller större kniv, tilltvingade sig en mindre summa kontanter efter att ha gått till attack mot en anställd på gatuköket. Ingen ska dock ha kommit till allvarlig skada, enligt polisen.
- En av personalen fick ett sår i fingret, berättar Tommy Karlsson, länsvakthavande befäl vid polisen i Uppsala.
Polisen genomförde under måndagskvällen en teknisk undersökning av platsen samt spårade med hundar efter gärningsmannen. Sent på måndagskvällen var ingen gripen för rånet, men en 53-årig man har hämtats in till förhör.
- Han har befunnit sig i närområdet så vi vill veta vad han har gjort, säger Tommy Karlsson.
53-åringen är sedan tidigare känd av polisen.

Gärningsmannen, som var beväpnad med en större kniv, tilltvingade sig en mindre summa kontanter efter att ha gått till attack mot en 54-årig man som arbetade i gatuköket. 54-åringen ska dock inte ha kommit till allvarlig skada, enligt polisen.

- Han fick ett sår i fingret och möjligen även en rispa på armen, berättar Tommy Karlsson, länsvakthavande befäl vid polisen i Uppsala.

Under måndagskvällen genomförde polisen en teknisk undersökning av platsen samt spårade med hundar efter gärningsmannen.

En 53-årig man hämtades sent på måndagskvällen in till förhör.

- Han har befunnit sig i närområdet så vi vill veta vad han har gjort, säger Tommy Karlsson.

53-åringen, som sedan tidigare är känd av polisen, försattes på fri fot sedan han förhörts.

- Men vi kommer att jobba vidare på ärendet, säger Tommy Karlsson.

På tisdagsmorgonen var ännu ingen gripen för rånet.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med vittnen till rånet, i synnerhet en kvinna som var tillsagd att stanna kvar men som åkte iväg.

- Hon kanske inte förstod att det var ett rån som hon bevittnat, säger Tommy Karlsson.