Vad står på menyn den här veckan?

– Exempelvis fläskiga fingrar med Draculaprutt, Liemannens låda, grodslem (grön ärtsoppa) och häxgryta med sting. Varje dag under våra temaveckor har vi en huvudrätt, en soppa, en vegetarisk soppa, salladsbuffé, såser och röror.

Äter barnen mer nu?

– Ja, det är jätteroligt. Det känns som om vi får med hela skolan på det här. Barnen går och väntar på att få gå till matsalen och undrar i förväg vad som ska hända. Vi tror också att många av nyfikenhet smakar på exempelvis soppan för att få reda på om den smakar grodslem eller inte. Ofta blir reaktionen då att: ”Men det här var ju gott!”

Blir veckans tema inte för läskigt?

– Nej, vi anpassar oss efter åldrarna. När förskolebarnen ska äta så tänder vi lamporna och är mer roliga än läskiga, så att de förstår att vi bara skojar. De får exempelvis klappa spindeln jag har på huvudet. Sedan när fjärdeklassarna kommer in släcker vi, drar på mer musik och är lite läskigare.

Är det svårt att förnya sig?

– Nej, vi kommer på nya idéer spontant, hela tiden. Vi har alltid fler idéer än vad vi hinner genomföra under temaveckorna.