– För ölnördarna är det nog intressant att vårt nya bryggeriverk är på 5 000 liter vilket möjliggör en kapacitet på 1,2 miljoner liter per år. Tidigare bryggde vi 65 000 liter. Vårt nya bryggeri blir stort för att vara ett mikrobryggeri. Förutom att utveckla vår egen verksamhet är tanken att vi ska legobrygga åt andra aktörer, säger Simon Vikström.

Simon berättar att han och kollegan Colin Nordström har väntat med expansionen för att hinna komma upp i tillräckligt stora volymer av sortimentet som vid flera tillfällen det senaste året har uppmärksammats både nationell och internationellt.

Blir det några nyanställningar?

Artikelbild

| Simon Vikström säger att Train station brewery år 2012 startades som ett hobbyprojekt och att de nu bygger en 650 kvadratmeter stort bryggeri i Ar i Knivsta.-

– Ja, idag jobbar vi med underentreprenörer i stället. Sedan, när det nya bryggeriet kommer igång, kommer vi att behöva nyanställa till buteljeringen, säger Simon Vikström.

En annan nyhet är att Train station brewery har fått tjugofem nya delägare. Han säger att kompetensen bland de nya delägarna, som bland annat är Knivstabor, kommer bli viktig i den framtida verksamheten.

Hur påverkar det nya bryggeriet er pubverksamhet i stationshuset?

– Det var med puben som allting började och den kommer vara kvar. Den verksamhet vi idag bedriver där kommer att fortsätta. Med det nya bryggeriet kommer vi kunna experimentera med nya ölsorter som vi testar i puben, säger han.

Hur ser tidsplanen ut?

– Det var nyligen som alla tillstånd blev klara. Arbetet med det nya bryggeriet påbörjade vi i förra veckan. Om allting går som det ska, vilket det sällan gör, så kommer den nya byggnaden stå klar nu i november, säger Simon Vikström.

Hade du och Colin Nordström när ni startade 2012 några tankar på att det fem år senare skulle bli ett företag?

– Nej, det var från början en hobbyverksamhet som har vuxit och nu bygger vi en ny lokal på 650 kvadratmeter med nytt bryggeri, säger Simon Vikström.