Sommaren 2017 fick Alsikeparet Nora Horvath och Loïc Gonzalez-Rocher arrendera Särstastugan av Knivsta kommun.

Paret drev under sommaren stugan som en glasskiosk eller snackbar med lite extra kärlek, som de kallar det. De visade mycket vänlighet, kärlek och öppenhet. Den höga mysfaktorn syns även på deras facebooksida, och responsen blev mycket kärlek tillbaka från Knivstaborna.

Deras avtal med Knivsta kommun tog slut sista augusti, men nyligen kontaktade kommunen paret för en förlängning av avtalet - fram till april 2019. Kommunen vill att paret driver Särstastugan året om, något de tackat ja till.

Artikelbild

Alsikefamilje vill ha öppen spis i stugan. Utanför stugan, på gården, ska det finnas en brasa omringad av träbänkar med renskinn, enligt deras planer.

– Sedan 2014 drömde vi om att få driva Särstastugan. Först denna sommar fick vi det. Nu får vi även driva den året om, säger Loïc Gonzalez-Rocher.

Avtalet kommer att skrivas under denna månad. I oktober sätts planerna igång för att anpassa Särstastugan till vintersäsongen.

Enligt paret Horvath-Rocher ska Särstastugan under vinterhalvåret bli en lokal dit folk som åker skridskor eller längdskidor vid Särstabadet kan komma in i värmen för en paus. Stugan ska möbleras om.

– Vi vill ha en öppen spis i stugan. På gården utanför stugan ska det finnas en brasa omringad av träbänkar med renskinn på. Vi vill ha värmande lampor så besökarna kan njuta av utelivet. Det ska bli ungefär som på friluftsområdet Fjällnora i Uppsala. Det ska vara lantligt och mysigt, säger Nora Horvath, som tidigare har arbetat som banktjänsteman.

Artikelbild

Loïc Gonzalez-Rochers favoritstol.

Loïc Gonzalez-Rocher berättar att besökarna kommer att ha en viktig roll i hur restaurangen ska drivas.

– Vi tänker fråga folk vad de vill ha. Vi kommer att anpassa restaurangen efter deras behov. Vi vill ju att de ska känna sig välkomna och när de kommer in genom grinden så vill vi att de ska vilja stanna kvar, säger Loïc Gonzalez-Rocher som även är projektledare i byggbranschen.

När Nora Horvath och Loïc Gonzalez-Rocher pratar om sina planer märks det att de brinner för drömmen om att få driva en mysig restaurang vid Särstabadet.

Paret har varit Alsikebor sedan 2014. Innan dess bodde Loïc Gonzalez-Rocher tolv år i Uppsala.

– Och innan dess bodde jag i England. Jag träffade en svensk kvinna, därför kom jag till Sverige. Jag är fransman, säger han.

Under en fotbollsresa i Budapest träffade han ungerskan Nora Horvath. De blev blixtkära och ville vara tillsammans för alltid.

Nu har de två barn, sjuåriga Liléa och tvååriga Cameron.