Förhören med den våldtäktsmisstänkte Julian Assange, som hölls av en ecuadoriansk åklagare på Ecuadors ambassad i London i november, är nu "tills största delen" översatta, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Åklagarna väntar fortfarande på översättning av mindre delar och dessa beräknas vara färdiga inom kort. Rapporten från förhöret ska nu analyseras och därefter ska åklagarna ta ställning till vilka ytterligare åtgärder som ska vidtas.

Vid ett Sverigebesök i augusti 2010 blev Julian Assange misstänkt för sexualbrott mot två kvinnor. Han häktades i november 2010 i sin frånvaro. Efter diverse rättsliga turer tog Assange sin tillflykt till Ecuadors ambassad i London 2012 och beviljades asyl.

I mars förra året gick svenska åklagare med på att förhör med Assange skulle hållas i London. I augusti samma år preskriberades brottsmisstankar rubricerade som olaga tvång och två fall av sexuellt ofredande av en kvinna. Den fjärde brottsrubriceringen, misstänkt våldtäkt, preskriberas först i augusti 2020.