Det är fortfarande oklart om det kvarstår brottsmisstanke mot den internationellt efterlyste man i 50-årsåldern som i går greps misstänkt för kopplingar till terrorbrott. Mannen greps i en poliskontroll på E18 utanför Uppsala, men släpptes bara timmar senare av en jouråklagare.

Den internationella enheten vid Nationella operativa avdelningen (Noa) har upprättat en kontakt med polisen i det land som hade skickat ut efterlysningen. Nu är det upp till dem att avgöra om brottsmisstanken mot mannen består eller inte. Varken polis eller åklagare vill uppge vilket land det handlar om.

Landet vet att personen finns i Sverige, och om det landet vill se några ytterligare åtgärder så kommer det att göras av svensk polis. Om det finns några brottsmisstankar kvar så finns de i sådant fall i det land som begärt honom efterlyst. Om de fortfarande misstänker honom för brott har vi ingen kunskap om, säger Annika Collin vid åklagarmyndighetens presstjänst till TT.

En jouråklagare bedömde på lördagen att det inte fanns skäl att hålla mannen frihetsberövad. På måndag kommer en ordinarie åklagare att ta över fallet. Mannen är svensk medborgare.

Enköpingsposten har varit i kontakt med Åklagarmyndigheten i Stockholm på måndagsförmiddagen. Än  så länge är det oklart om någon utländsk stat begärt hjälp av svenska myndigheter i frågan. Vid 13-tiden hoppas man veta mer.