Det blir sjunde sommaren i rad som Lions club i Öregrund arrangerar Öregrundsmåndag. Den 9 juli inleds årets program med vissångaren Ewert Ljusberg, Jämtlands president.
– Det här blir bättre och bättre för varje år. Förra året hade vi en publik runt tusen personer, säger Jan Stanje, Lions club Öregrund.

Jan Stanje är nöjd med årets program. Utöver Ewert Ljusberg har Lions skrivit kontrakt med Cajsa-Stina Åkerström, Östen med resten och Svenne Hedlund. Samtidigt har bokningsbolagen börjat ta mer betalt för spelningar, eftersom skivförsäljningen sjunker. En del artister är uppbokade ett år i förväg.

Lions club har därför sett sig tvungen att börja ta betalt för inträdet på Öregrundsmåndag. Jan Stanje medger att en del personer inte gillar det, men påpekar att de betalande får se bra artister till ett lågt pris. Själv började han att jaga artister i oktober förra året.
– En nyhet för i år är att de som köpt biljett i förväg släpps in först. Biljettkassan öppnar en halvtimme senare, säger Jan Stanje.

Överskottet som Lions club får in genom biljetförsäljningen går till Läkare utan gränser. Jan Stanje framhåller att organisation har låga administrativa avgifter och att man som givare med säkerhet vet att pengarna går till rätt ändamål.