Catharina Johansson (bilden), som sedan sommaren 2009 har drivit Johanssons café och skafferi från en temporär manskapsbod vid Sjötorget, har nu beviljats bygglov för en permanent cafébyggnad vid samma plats.
– Det här var så efterlängtat, nu när vi får inneplatser ger det helt andra möjligheter. Vi kommer kunna ha öppet alla dagar och behöver inte stänga när det regnar, säger Catharina Johansson som även driver Johanssons gårdshotell.

Förutom utrymmet för omkring 25 sittplatser inomhus ser Catharina Johansson särskilt mycket fram emot att få ett ordentligt kök. Dessutom ska en braskamin göra fiket extra mysigt under vinterhalvåret.
I december fick även krögaren Sherif Mavi bygglov för sin sportbar som ska ligga granne med Johanssons café och skafferi.
Utbyggnaden av Sjökrogen pågår dessutom för fullt, och förutom den befintliga klädaffären planeras ett bussbolag öppna ett lokalt resekontor i samma byggnad som en frisörsalong. Ytterligare två bodar ska också byggas, men vilka verksamheter som kommer att drivas där är ännu oklart.
Den 6 juni invigs det nya Sjötorget.