Annila Bexelius började sin anställning vid Östhammars kommun för ganska precis för tio år sedan, dessförinnan jobbade hon som avdelningschef på VA- och avfallskontoret i Uppsala kommun. Nu tycker hon att tiden är mogen att göra något nytt igen. 30 november är sista arbetsdagen på Östhammars kommun.

– Var sak har sin tid. Jag ska jobba i Uppsala kommun med utbyggnad av infrastrukturen vid nya bostadsområden, det ska bli jätteroligt.

Annila Bexelius säger att hon trivts med det ganska stora och spretiga arbetsområde som tekniska förvaltningen har att styra. Vad som varit svårast vill hon inte recensera.

– Östhammars kommun är en bra arbetsplats med väldigt trevliga människor och det har varit ett utvecklande arbete. Jag har lärt mig otroligt mycket och det har varit väldigt roligt, och även utmanande och jobbigt ibland.

Vad kommer du att sakna mest?

– Jag kommer att sakna människorna som jag jobbat med.

Den dagliga pendlingen mellan bostaden i Uppsala och Östhammars kommunhus kommer hon dock inte att sakna.

– Det ska faktiskt bli rätt skönt att inte behöva pendla. Det tar mycket tid och man blir rätt trött av det, även om det ibland kan vara rätt vilsamt att sitta på bussen också.

Tio år är en lång tid. Har du något råd till din efterträdare som ska rekryteras?

– Nej, jag tror att man ska vara försiktig med att ge råd. Jag har utvecklat vissa saker och min efterträdare får göra andra saker. Jag lämnar en jättebra och välfungerande organisation.