Café Vivamus får "kraftigt ansiktslyft"

Efter vårens sprängdåd vill Café Vivamus titta framåt. Ett kraftigt ansiktslyft är planerat, och artistbesök står i kalendariet. Sångaren Patrik Isaksson är först ut.

Kerim Yavuz, delägare, Café Vivamus.

Kerim Yavuz, delägare, Café Vivamus.

Foto: Jeanina Santiago

Restaurang2019-10-10 11:00

–  Många blev chockade när vi berättade att Patrik Isaksson kommer. Han är ju en jättestor artist. Och han är före detta Sigtunabo. Han bodde i Sigtuna i några år tills han flyttade för två år sedan, säger Café Vivamus delägare Kerim Yavuz. 

Patrik Isaksson slog igenom 1999 med låten "Du får göra som du vill". 2006, 2008 och 2016 ställde han upp i Melodifestivalen. Han spelar i Café Vivamus i Märsta lördagen 5 oktober, och är först ut i satsningen på artister som besöker kaféet.

Café Vivamus genomgår nu flera förändringar. En ny meny planeras och en inredningsarkitekt skissar på en ombyggnad.

–  Mycket var trasigt efter vårens sprängning. Så nu ska vi inreda igen. Det blir ett kraftigare ansiktslyft och modernisering. Vi vill ha en mer gemytlig miljö.  

Nu efter sommarledigheten har ägarna kunnat ladda upp igen efter det hektiska första halvåret.  

–  Allt ska nu återställas. Nu kan vi koncentrera oss på events, restaurangen, maten och baren.  

Kerim Yavuz berättar att styrkan kommer från allt stöd de fick från kommunledningen, hyresvärden, polisen och samhället. Sprängdåden ägde rum klockan halv fyra, natten till fredagen 29 mars 2019. Det blev inga personskador, men en hel del skador på fasaden.

–  Den dagen kom 20 betalda hantverkare, men även 70 frivilliga som hjälpte till med att bygga, städa och diska för att vi skulle kunna komma igång. Vi fick tusen snälla kommentarer. Många kom också för att stödhandla.

Kerim Yavuz, delägare, Café Vivamus.
Kerim Yavuz, delägare, Café Vivamus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!