Färre besökare på årets festival

Besökarna på årets mångfaldsfestival blev färre än arrangörerna hoppats på. "Vi måste öka engagemanget för mångfalden", säger DJ Maytan.

David Jerome "DJ" Maytan (till höger i bild) tillsammans med artisten Hunermend Dilyar under Mångfaldsfestivalen.

David Jerome "DJ" Maytan (till höger i bild) tillsammans med artisten Hunermend Dilyar under Mångfaldsfestivalen.

Foto: Thord Johansson

Sigtuna kommun2019-11-22 10:15

Årets mångfaldsfestival i Märsta gick inte riktigt som arrangörerna i den ideella Märstaföreningen George Graham Foundation hoppats på.

– Jag är jättenöjd med själva dagen. Alla artister ställde upp helhjärtat och personalen i foajén var väldigt hjälpsamma. Men det var få som kom, säger David Jerome "DJ" Maytan från föreningen. 

I år kom cirka 150 personer, hälften så många som förra året. En anledning tror DJ Maytan är att många nyckelpersoner som spridit information om festivalen har flyttat eller bytt jobb, och att ersättarna inte hunnit etablera sig än. Men han ser det också som ett tecken på att ännu mer arbete behöver göras. 

– Vi måste öka engagemanget för mångfalden. Vi gör redan mycket under året, men om vi har ännu fler evenemang och projekt kommer intresset bli större, säger DJ Maytan.

Årets festival hade tema berättande och förutom musik fick man bland annat höra tre flyktingars livshistorier och varför artisterna jobbar med det de gör.

– Mitt starkaste minne är att flera åhörare sa samma sak till mig: "Det här var min viktigaste livsupplevelse. Jag kom för att se den personen, men det var så bra att jag stannade. Det har gett mig många tankar att fundera på", säger DJ Maytan.

En tanke bakom föreningens arbete är att människor ska känna sig sedda och välja att utveckla sina talanger istället för att gå in i brottslighet.

–  Just nu satsas mycket pengar på övervakningskameror och väldigt lite på att faktiskt se varandra, säger DJ Maytan.

George Graham Foundation Orchestra
George Graham Foundation Orchestra
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!