Vid stängningsdags på kvällen den 12 oktober hotades kassapersonal i Lidls matbutik i Tierp av en maskerad man med ett pistolliknande föremål i handen. Mannen rafsade åt sig sedlar från en kassapparat innan han flydde från platsen till fots. När polisen anlände hittades en plastpåse i närheten av butiken, med kläder som stämde överens med rånarens klädsel samt en leksakspistol av plast.

LÄS MER: Rån mot matbutik

På en keps som låg i påsen säkrades dna från den 36-årige mannen. I påsen fanns också ett kvitto från en matbutik. Polisen kunde spåra inköpet, som visade sig ha gjorts av en släkting till mannen, en stund före rånet mot butiken. 36-åringen anhölls i sin frånvaro i januari i år och greps i början av april och åtalas nu för rån samt flera nätbedrägerier.

LÄS MER: En häktad för rånet mot Lidl

Mannen har i förhör nekat till brottsmisstankarna och förklarat att han troligen befann sig i Stockholm när butiken rånades. Fyndet av dna kan förklaras av att det överförts från hans kläder till kepsen vid ett senare tillfälle i samband med en lägenhetsflytt, enligt 36-åringen.

Han misstänks också vid tre tillfällen ha tagit emot pengar för försäljning av resepresentkort på köpsajten Blocket. Köparna betalade sammanlagt 25 000 kronor men presentkorten visade sig inte vara laddade med några pengar. Mannen uppger i förhören att han inte har någon kännedom om annonserna eller försäljningarna.