Mötet arrangerades av Kreatörlots i Uppsala län och vände sig till lokala aktörer och egenföretagare inom det kreativa området.
– Meningen är att det ska vara lite som en nätverksträff samtidigt som man får ta del av en inspirerande föreläsning. Vi har kört frukostmöten i Uppsala sedan en tid tillbaka och ville prova även i Norduppland. I Tierp finns det till exempel många konstnärer och konsthantverkare, säger Ulrika Forsberg, en av projektledarna för frukostmötena.

En av de som frukostminglade på Åskars på torsdagen var Björn Lundkvist från Örbyhus som var inbjuden för att berätta om sitt jobb som illustratör och tecknare och om varför han valde att bli egen företagare.
– Det var friheten som lockade, jag kände mig låst som anställd, säger han.

Åsa Norling och Alex Peck flyttade från London till Hållnäshalvön i somras. De funderar på att starta någon form av verksamhet på sin gård och besökte frukostmötet för att ta del av andras erfarenheter.
– Det här är ett bra sätt för oss att se vilka möjligheter och människor som finns i Tierp, eftersom vi är nya i området, säger Åsa Norling.