På långfredagen öppnades de olika konstrundorna i Tierps och Östhammars kommuner.

På Gimo herrgård fick unga kvinnliga konstnärer chansen att visa vad de går för.
En av dessa är Justina Hüll från Uppsala. Justina studerar svenska vid universitet i Uppsala och ägnar sig åt konstnärligt skapande på fritiden. Hennes motivvärld är ögon, ansikten och människor, som hon fascineras av. Hennes dröm är att bli illustratör.

Utvecklingen av påskens konstrundor är att fler konstnärer går samman och ställer ut gemensamt i offentliga utställningslokaler.
Lennart Wallin i Strömsberg är en av de konstnärer som fortfarande tar emot besökare i den egna ateljén. Och när man lämnar ateljén hoppas han att besökaren tar med sig upplevelsen av atmosfär och stämning och inte minst mötet med konstnären bakom verket.

Artikelbild

| Monica Danielsson Bichsel och Moa Gällström på biblioteket i Tierp.

I Tierps kommun invigdes Konst på väg i Brukslokalen, Strömsberg med musik. Den unga vokalgruppen Add9 från Eskilstuna värmde i det kylslagna påskvädret och Pia Wårdsäter, vice ordförande i Tierps kommunstyrelse, invigningstalade.
Sedan släpptes konsten loss.

I Tierps kommun genomförs i år den 16:e upplagan av Konst på väg. I Östhammars kommun startade Konstfärd år 2001. I Östhammars kommun finns ytterligare två arrangörer, Konstpåsk och Konstsafari.