Självklart, svarar jag snabbt och det vattnas redan i munnen.

Precis som när jag senast besökte Mattias för ett par år sedan står hans robusta arbetshäst med finish till cappuccinomaskin Brasilia Lady – Rolls Roycen av kaffemaskiner – laddad på ­köksbänken. Fyra knappar lyser rött, en efter en.. Genom att trycka på rätt knapp och tillräckligt länge trollar Mattias Windemo fram en lika gudomligt god cappuc­cino nu som då.

Purfärska albumet Kult som vi ska prata om finns både på cd och vinyl.

När jag håller vinylskivan i handen känner jag att den är tjockare än de äldre, 180 gram mot 120 gram. De tjockare känns mer exklusiva och en vits med den nya tjockleken är att de inte blir ovala lika lätt.

– Vinylen har ju gått om cd-skivan försäljningsmässigt. Vi i trion, jag, Jon Fält på trummor och Pär-Ola Landin på kontrabas, var helt enkelt nyfikna på hur det skulle bli att ge ut en LP. Cd:n är mer ljudmässig än en vinyl, tycker jag. Cd-skivans barnsjukdomar, det kalla och spretiga ljudet, är borta. Vinyl är intressant och mer hippt än cd. Känslan med en vinyl och de grafiska möjligheterna med LP-skivans format överträffar cd-skivan, säger Mattias när han tänker högt om cd och vinyl.

Så drar han ut cd-skivan ur konvolutet vid sidan av ljudet av de malande kaffebönorna. Går in i rummet bredvid och matar in skivan i cd-spelaren.

Han är själv uppväxt i den digitala eran, men ändå i slutet av LP-skivans tidevarv.

Nu ger han några smakprov från Kult.

Jag sätter mig i "passagerarsätet" och lyssnar. Trion Flux greppar "ratten" och rör sig skickligt i gränslanden till främst jazz och rock, men även blues. Musiken är tät, präglas av intimt samspel mellan gitarr, bas och trummor. Experimentellt. Dynamiskt. Musiken är ren och luftig, Den rör sig genom tysta landskap, öppna vägar, smala slingriga, till starka musikaliska rörelser. Vissa ackordlinjer hör hemma i den klassiska musiken.

Wow! utbrister jag. Musiken är grym! Trion skapar den ultimata musikaliska vägen - och man mår bra på vägen.

Efter några smakprov och avslutad upptäcktsresa i Flux´s musikaliska landskap står rykande nygjorda cappuccinos på matsalsbordet.

Hur skulle du själv vilja beskriva den musikaliska stilen på albumet Kult?

– Jazzrockigt, ja, en hybrid av rock och experimentella världar. Vi spelar intuitivt, skapar och delar musikaliska ögonblick i stunden. Helheten handlar om strikta former och många musikaliska infall. Vi tar risker, nya ackord, är så sammansvetsade efter att ha spelat tillsammans i närmare tio år, så bandkänslan är verkligen mycket stark, säger Mattias som skrivit musiken.

Mattias Windemo är en av landets mest välkända gitarrister och nu är han inne i en aktiv period när det gäller skivproduktioner och konserter.

Han har tre cd-utgivningar på gång som kommer att släppas efter årsskiftet. Två av dessa är akustiska soloplattor med experimentell konstmusik, den tredje blir en duo med slagverkaren, trumslagaren Raymond Strid som idag är en av våra mest efterfrågade frijazz- och improvisationsmusiker.

– Flux är det mest rockiga jag gör, som soloartist spelar jag alltid akustiskt, jag attraheras av det akustiska, jag strävar efter ett akustiskt sound, även när jag spelar elektriskt, säger Mattias Windemo.