Ulrika Dåderman vid stiftelsen Leufsta, som arrangerar Konst på Leufsta, har försökt få klarhet i vilket år stiftelsen började med konstevenemanget:
– Jag har försökt finna alla konstkataloger, men har inte lyckats hitta alla. Jag tror att stiftelsen inledde Konst på Leufsta år 1990 eller 1991. Vi kanske missade tjugoårsjubileet förra året - eller också är det jubileum i år, säger hon, inte helt hundra på när stiftelsen startade konstsatsningen.
Utställare år 2011 är konstnären Camilla Pyk, född 1966 och Erik Höglund (1932-1998), skulptör, målare, grafiker och glaskonstnär.
Camilla Pyk har varit yrkesverksam konstnär sedan cirka tjugo år, innan var hon fotomodell. I bottenplanet i Stora magasinet visar hon en rad målningar i olja och blandteknik med bokstäver och ord.
I flera bilder har hon använt sig av poetiska texter som hennes  vän Ola Rapace skrivit. Det är texter om livet och om kärlek.

Hennes måleri uttrycker en stark lekfullhet och spontanitet, innehåller mycket kärlek och ömhet. Hon jobbar mycket med texturen i bilden; den liknar ytan hos en väv.
– Jag jobbar i ett par, tre år med en målning, men inte med en målning i taget utan parallellt med jättemånga samtidigt. Jag jobbar med kniv och pensel, målar lager på lager. Det är som målningarna står och ropar ”nu är det min tur!”
- Idéerna, inspirationen, kommer under arbetets gång och det är ett ständigt sökande i mitt eget måleri för att komma vidare i det konstnärliga. Helt plötsligt så är en målning färdig, säger Camilla Pyk som i motivvärlden gärna återkommer till örnen och korpen.
Örnen och korpen ser hon som symboler för det kraftfulla. I en av hennes bilder framträder ett kvinnoansikte och ett litet barn i korpen.
– Kvinnan är som en korp, korpar är kloka, det är kvinnor också... hahaha... se mina bilder som en sorts lek, en lång och rolig lek, säger Camilla Pyk som blev förälskad av bruksorten Lövstabruk direkt vid första ögonkastet.