Sångtexten är ju inte helt logisk, med bilarna som kilar kvickt förbi när polisen säger stopp.
– Och visst är det underligt att alla som krockar alltid har tittat väldigt noga åt alla håll, kontrade Uppsalapolisens presstalesman när han inledde sitt samtal med Riksförbundet Pensionärsgemenskap om hur man skyddar sig mot oönskade vårtecken. Han bad också publiken om hjälp.
– Ni ser och hör väldigt mycket som vi ibland vill veta, sa Uppsalapolisens presstalesman och använde polisuttrycket blomkrukeindianer om äldre som ofta har gott om tid att speja och spana och som har koll på vad som rör sig.
– Det är bra att ni är intresserade. Och ha gärna papper och penna i beredskap på bordet.

Vad vårtecken beträffar berörde han några av de mer ökända, exempelvis asfaltläggare. Han uppmanade till att inte släppa aldrig så nödställda okända besökare över tröskeln, att däremot stöldmärka och fotografera värdesaker för att försvåra för tjuvar och underlätta polisarbete. Mot bakgrund av en stor aktuell utredning kring stölder från äldre i Uppsala gav han också den äldre publiken rådet att kolla sitt försäkringsskydd, så att försäkringsbolaget inte har undantagsregler i hemförsäkringen om den som råkat illa ut lämnat nycklar till hemtjänsten.
Christer Nordström hann också varna för försäljare som lockar med reapris på värdesaker.
– Ibland förvånas vi över att människor faktiskt köper till exempel guld helt oplanerat längs vägkanten. Det är ju inte som jordgubbar.