Utanför Claes Grills väg i ­Söderfors står i dagsläget­ åtta skrotbilar uppställda. Enligt uppgifter till UNT fraktar ­någon dit bilarna med hjälp av traktor. Därefter länsar man bilarna på användbara reservdelar och sedan dumpas de på kommunens mark bredvid bostadsområdet.

Bilarna stör flera som bor i området som UNT har pratat med. Man anser att det ser fult ut med vraken och att det är en farlig miljö att vistas i.

– Barnen tycker att det är spännande att leka i bilarna, men det är farligt där eftersom det finns mycket glas och vissa bilar saknar dessutom hjul. Förra veckan skar sig ett barn så att det började blöda, säger en person som vill vara anonym.

Artikelbild

| Dumpning. Kommunen håller på att forsla bort bilarna. Fordonsägarna får stå för kostnaden.

Samma person kallar skrotupplaget i Söderfors för en ­illegal skrothandel.

– Det är inte klokt. Kommunen känner till att perso­nerna stjäl reservdelar från bilarna och att de sedan dumpas på kommunens mark.

På kommunen har man haft problem med att det har dumpats skrotbilar på platsen tidigare. Nu ska man forsla bort bilarna och lämna dem för skrotning.

– Vi kommer att ha extra koll på den där ytan ett tag framöver. Vi kommer också­ att föra en diskussion internt om hur vi ska agera för att det inte ska dumpas bilar där igen, säger Marie Hedström, trafikingenjör på Tierps kommun.