Lycka när Fyrishov öppnade utebadet – sommarplanen klar

Under helgen öppnade utebadet på Fyrishov för 500 besökare. Premiären var fullbokad men under måndagen var det betydligt mindre folk.

Amelie Söderlund och dottern Elvi solar vid poolkanten.

Amelie Söderlund och dottern Elvi solar vid poolkanten.

Foto: Isak Olsson

Uppsala2021-05-31 19:00

Det är nästan tomt på Fyrishovs utebad. En handfull besökare och knappt tio anställda samsas om områdets drygt 10 000 kvadratmeter. 

Vid en poolkant sitter Amelie Söderlund med dottern Elvi. Innan badet stängde i december förra året var de här och badade två-tre gånger i veckan. 

– Vi har varit inne och kollat hemsidan många gånger så när det väl öppnade bokade vi direkt. Vi har verkligen längtat, säger hon. 

undefined
Amelie Söderlund och dottern Elvi solar vid poolkanten.

När skolorna stänger kommer bokningen delas upp i två pass för att fler ska få chans att bada. Förmiddagspasset gäller fram till klockan 13, sen stängs badet för städning och öppnar igen för eftermiddagspasset vid 14. Och senare i sommar, mot slutet av juni, är planen att öppna upp simhallen. 

– Man vill ju helst ha det så normalt som möjligt och kunna öppna portarna men som läget är just nu så är det en bra och rimlig nivå, säger Helene Lundevall, projektkoordinator på Fyrishov. 

Under tiden som badet varit stängt har personalen passat på att utföra mindre renoveringar och fixat sådant som det inte funnits tid för tidigare. 

– Det var skönt till en början men nu känns det jätteroligt att öppna igen. Vi har saknat badgästerna, säger Andrejs Lejietis. 

undefined
Frida Gustafsson och Andrejs Lejietis är glada över att kunna välkomna badgästerna.

Och badgästerna har saknat badet. Ensamma i ena poolen ligger Ingegerd och Bo Gustafsson från Upsala Simsällskap. 

– Vi är här för andra gången nu, säger Bo Andersson och Ingegerd fyller i. 

– Jag har bokat onsdag också. Sen kunde jag inte boka längre. 

Bo och Ingegerd Andersson har längtat efter utomhusbadet.
Bo och Ingegerd Andersson har längtat efter utomhusbadet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!