Han upptäckte macken som hade vatten i pumpen

I mitten av oktober var det flera bilister som fick plötsligt motorstopp efter att av misstag tankat vatten. Den som tipsade UNT har nu utsetts till månadens tipsare.

Att en bensinpump innehöll vatten blev Månaden tips.

Att en bensinpump innehöll vatten blev Månaden tips.

Foto: Staffan Wolters

Uppsala2019-11-01 10:02

Det var kunder som en blöt torsdagsmorgon skulle tanka bensin på OKQ8-macken på Bernadottevägen i Valsätra som drabbades av missen, där vatten av någon anledning i stället hamnat i pumpstationen.

Uppsalabon som upptäckte det hela och nu blir månadens tipsare vill vara anonym, men är chef till en av de som tankade "fel".

– Han ringde och sa att bilen inte startade efter tankningen. Vi fixade bärgning och jag åkte med till verkstaden. Jag provade också att starta och det gick inte, men jag är ganska kunnig på bilar och det lät som att bensinen var slut, säger han.

Sagt och gjort, när mekanikern kollade vad som faktiskt fanns i bensintanken var det nästintill rent vatten som sprutade ut. 79 liter vatten hade kollegan tankat och Uppsalabon insåg vad som hänt och ringde till både OKQ8 och sen till UNT.

OKQ8 undersöker exakt hur vattnet hamnade i bensinpumpen, men sa till tidningen vid tillfället att det var få kunder som hunnit använda pumpen och att företaget skulle stå för alla kostnader.

– Jag blev jättechockad av det. Att man får in fukt i tanken kan ske, men bara vatten? Vi skojar ganska mycket om det på jobbet, att det var väldigt dyrt vatten, säger tipsaren och skrattar.

Varje månad utser UNT månadens tipsare, som belönas med 2 500 kronor.  

Om du har något att berätta hör av dig till UNT på 72018@unt.se eller  018-478 14 35. Det finns också en tipsfunktion på unt.se och i vår mobilapp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!