Gustav Kullander arbetar som projektledare på reklambyrån Zellout. I vanliga fall har han Opus Bilprovning som kund, men i dag befinner han sig i andra skor, nämligen som praktikant på bilprovningen i Uppsala.

– Jag kan inte så mycket om bilar, så det är roligt och lite annorlunda, säger han.

Zellout är initiativtagare till projektet "I kundens huvud". Totalt är det runt 20 företag som deltar och skickar ut sina medarbetare på praktik under en dag. En del av projektet är att samla in pengar till välgörenhet, och 100 000 kronor kommer att delas ut till Uppsala Stadsmissionens projekt Matkassen. Pengarna kommer från de företag som deltar i projektet.

Artikelbild

| "Jag kan inte så mycket om bilar men det ska bli roligt" säger Gustav Kullander.

– Det är inget bestämt än, men jag tror att det här är ett initiativ som kan fortsätta, säger Gustav Kullander.

Daniel Von Walden är besiktningstekniker på bilprovningen och agerar handledare under dagen.

– Det är ett jätteroligt och ett bra initiativ. Man kan göra ganska mycket som praktikant här. Gustav får lära sig att se om något är fel på bilen, få höra förklaringen och hur det påverkar trafiken, säger han.

– Jag ska gå med Daniel hela dagen, han säger åt mig vad jag ska göra. Hittills har jag fått vara med på en besiktning och två efterkontroller.

Artikelbild

| Daniel Von Walden och Gustav Kullander utanför bilprovningen.

Förutom att projektet bidrar till välgörenhet så gynnas även medarbetarna som är ute och praktiserar.

– Jag får lära mig mer om bilar, vilket är bra för jag är väldigt okunnig. Men jag får också lära mig mer om bilprovningen, om Daniel och hans medarbetare och hur deras arbetsdag ser ut. Även vad kunderna känner när de kommer till ett bilbesiktningsföretag, säger reklamaren Gustav Kullander.