För sjunde året i rad ger Lions Club Upsala Disa en gåva i form av en summa pengar till en hjälpverksamhet. Pengarna går i år till det sommarläger som bedrivs av KFUM vid deras fritidsgård Alnäs. Här arbetar personalen för att samordna barn och ungdomar med funktionsvariationer i den ordinarie verksamheten.

De 52 000 kronor som doneras har samlats in via Lions Clubs ”Julgåva” – ett projekt där diplom säljs till företag och egendesignade kort till privatpersoner. Pengarna går oavkortat till verksamheten som mottar gåvan.

Urvalet grundar sig till stor del på att hjälpverksamhetens värdegrunder ska stämma överens med Lion Club Upsala Disas värderingar. De vill också slå ett slag för det lokala engagemanget som hjälper barn och unga.

– Barn med funktionsvariationer kanske inte alltid kan vara med på friluftsaktiviteter på grund av att det krävs anpassning och särskilda transporter. På Alnäs är hela fritidsgården anpassad och alla kan vara med – därför vill vi uppmärksamma dem och framförallt barnen, säger klubbmedlemmen Inger Widerlöv Nilsson.

– Vi är oerhört glada och tackar allra ödmjukast för denna fina gåva, säger Annelie Jansson, verksamhetschef och ansvarig för KFUM Uppsalas stora barn- och ungdomsverksamhet i ett pressmeddelande.

Tanken är att pengarna ska gå till de unga som är i behov av extra stöd under vistelsen på sommarlägret och det är klubben som ansvarar för att pengarna investeras i verksamheten på rätt sätt.

Sedan 2010 har hjälporganisationen totalt bidragit med 304 000 kronor till bland annat katastrofhjälp och forskning inom diabetes och cancersjukdomar.