Mannen och kvinnan befann sig vid händelsen i baksätet på en skåpbil, på väg hem från en fotbollsmatch i Stockholm som de nekats inträde till. I framsätet befann sig två till personer som blev vittne till överfallet.

Enligt kvinnan ska den dömde 39-åringen ha varit kraftigt berusad och plötsligt ha slitit ner henne i baksätet i skåpbilen för att ta av hennes kläder. När kvinnan tagit sig ur mannens grepp gick hon framåt i bilen, varpå mannen skrek åt föraren att tvärnita. Kvinna flög framåt och landade på mittkonsolen mellan framsätena. 39-åringen ska sedan ha öppnat bildörren och kastat ut kvinnan, som halvt avklädd fått gå resten av vägen hem.

Mannen menar att han varit så berusad att han inte minns något från bilresan, och nekade i tingsrätten till anklagelserna.

Tingsrätten beskriver hans handlande som "mycket hänsynslöst" och dömer honom för ofredande. Eftersom mannen dömts tidigare anses böter inte vara tillräckligt hårt straff, och mannen döms därför till skyddstillsyn utöver skatteståndet på dryga 13 000 kronor som han ska betala till kvinnan.