Eftermiddagssolen skiner på Uppsala Bangolfs röda banor. Med en golfklubba i ena handen står folk böjda över banorna. Planerar och diskuterar vinklarna. Sture Molin har varit aktiv i klubben i många år och var med 1964 när de flyttade till platsen vid Studenternas IP, precis intill Fyrisån. Han kan varenda vinkel. Nu ska kommunen bygga en väg rakt över klubbens banor då en helt ny bro ska byggas över Fyrisån.

– Det är klart att man helst hade stannat kvar här. Vi får hoppas att kommunen bidrar ekonomiskt, det är ju inte gratis att flytta, säger han samtidigt som han lägger upp bollen och svingar klubban vant i luften.

LÄS MER: Klart för ny bilbro över Fyrisån

Artikelbild

| Positiva. Mattias Gustavsson och hans vän Kim Johnsson tror den nya bron kommer underlätta för Uppsalaborna.

Planen är att klubben ska flytta några hundra meter söderut, mot KAP-området. Klubbchefen Carl-Johan Ryner är kluven men väger över mot det positiva.

– Klart det är tråkigt att flytta, men jag förstår behovet. Jag åker själv över Islandsbron och förstår att den behöver avlastas.

För klubben har bron varit ett frågetecken sedan 2008 då förslaget kom upp för första gången. Det har varit svårt att planera utbyggnader och uppgraderingar när framtiden varit oviss.

– Vi blir ju av med bromsklossen. Vi har länge haft planer på att bygga en konstgräsplan och en inomhushall och nu kan det bli av på riktigt. Av den anledningen kan jag ändå se fram emot det, säger han.

Artikelbild

| Nybörjare. Sara Johansson och Sofie Aspén besökte golfklubben för första gången under måndagen.

Vännerna Sara Johansson och Sofie Aspén närmar sig slutet på sin första runda på Uppsala bangolfklubb. De har inte hört om broplanerna tidigare.

– Att man vill leda bort trafiken från stan låter som en bra grej, det är ju väldigt trångt på Islandsbron. Men det är tråkigt för klubben, säger Sara Johansson.

Artikelbild

| Rutinerad. Sture Molin har varit med sedan klubben flyttade till den nuvarande platsen.

På andra sidan ån, vid Kungsängsesplanadens förlängning, är Mattias Gustavsson på väg tillbaka till jobbet efter att ha tittat på det pågående bygget av hans nyköpta lägenhet i Industristaden. Om ett år flyttar han in.

Visste du att man ska bygga en ny bro här?

Artikelbild

| Framtida väg. Den nya vägen till bron kommer gå tvärs över grusparkeringen vid Studenternas IP.

– Nej, men det låter perfekt. Då blir det lättare för mig att ta mig till andra sidan ån. Staden växer, så det känns rimligt med en ny bro, säger han.