På torsdagen beslutade Svenska Fotbollsförbundet att gräsmattan på Studenternas inte håller för spel i allsvenskan. Det innebär att Sirius hemmamatch mot Kalmar flyttas till Gavlevallen i Gävle.

Uppsala kommun ansvarar för driften av Studenternas.

– Det är bara att beklaga. Den enda glädjen i det här är att det finns en långsiktig lösning på problemet i form av den nya arenan – men det är en klen tröst inför måndagen, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

LÄS MER:Sirius match flyttas till Gävle

Hur har det kunna bli så här?

– Vi driftar anläggningen så gått det bara går. Vi har haft en plan och en beredskap som handlar om att göra så mycket som möjligt utifrån de förutsättningar som finns. Men tyvärr så råder vi inte över vädret – en naturgräsplan har sina begräsningar och det är riskabelt att ha en sådan på de här breddgraderna, säger Rickard Malmström.

Även 2:e vice ordförande i idrotts- och fritidsnämnden mottog beskedet med besvikelse.

– Det är verkligen ett underkännande för kommunen att vi inte kan ha en allsvensk fotbollsmatch på Studenternas. Vi vet också att en match i Gävle inte kommer att locka lika mycket publik. Det blir alltså en förlust för Sirius och Uppsala som stad, säger Mohamad Hassan (L).

Nästa gång Sirius har en hemmamatch är mot Jönköpings Södra den första maj. Det återstår att se var den kommer att spelas.

– Målet har ju hela tiden varit att matchen ska spelas på måndag. Vi kommer att fortsätta arbetet med att förbättra planen så gått det går och det vore väl sjutton om det inte kom varmare väder snart, avslutar Rickard Malmström.