Förra året fick OD:s valborgskonsert hållas på trappan till Carolina Rediviva eftersom universitetsaulan renoveras. Renoveringen av aulan kommer inte att vara färdig till årets valborgsfirande heller. Och nu är det klart att OD också i år kommer att sjunga vårsånger på trappan till Carolina i samband med mösspåtagningen. I år kommer dessutom högtalaranläggningen att förstärkas så att ljudet blir bättre åt sidorna. Några extra högtalare i Slottsbacken blir det dock inte.

– Vi konkurrerar om ljudutrymmet med andra i stan. I fjol hade vi en bra diskussion med nationerna om att samsas just efter klockan 3. Och det räknar vi med att ha i år också, säger Sofia Ljungman, kommunikatör på Uppsala universitetsbibliotek.

Några beslut om hur det ser ut i framtiden är dock inte fattade. Det är ingen hemlighet att universitetet gärna fortsätter den nya traditionen även när universitetsaulan är färdigrenoverad. Universitetet har under flera år försökt återuppliva traditionen kring mösspåtagningen i Carolinabacken, och OD-konserten gav en skjuts åt den ambitionen. Men det är oklart hur OD ställer sig till det på sikt. Magnus Sjögren, ordförande i OD, säger att valet mellan Carolinatrappan och universitetsaulan är ett val mellan två jättefina alternativ.

Artikelbild

– Vi har inte haft någon diskussion om det här internt i kören än. Och det är jättebra att ha två år med sig inför att vi ska göra den utvärderingen, säger han.