Det är en gruppchef på Nobina som trafikerar sträckan på UL:s uppdrag som nu redogör för händelseförloppet i en anmälan till Arbetsmiljöverket. Här framgår att föraren körde fel vilket resulterade i att hållplatsen vid sjukhuset i Västerås missades. Eftersom de flesta passagerare ombord ville till sjukhuset inleddes ett försök att guida chauffören.

Föraren valde först att släppa av dem som skulle till Västerås station. Därefter inleddes försöket att åka till sjukhuset med passagerarnas hjälp. Enligt Nobinas anmälan om arbetsplatsolycka till Arbetsmiljöverket pratade två av passagerarna intensivt med föraren samtidigt som denne försökte att navigera rätt.

Men bussen kom aldrig fram till sjukhuset. Färden slutade när bussen med en hastighet av cirka 20 km/tim körde in i järnvägsviadukten vid Pilgatan. Omkring 2,5 meter av bussens överdel skalades av. Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter olyckan och ytterligare nio personer togs till sjukhus för kontroll. Föraren skadades inte fysiskt.

Polisen i Västmanland inledde samma dag en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

LÄS MER: Bussolyckan utreds av polis