En mängd lägenheter genomsöktes med narkotikahundar vid husrannsakningar, ett tiotal personer blev av med sina körkort efter misstankar om drograttfylleri och 130 gram cannabis togs i beslag.

Det är några resultat av de insatser som flera myndigheter gjorde under måndagen och tisdagen i Gottsunda.

Tjugo poliser, bland annat personal från den regionala insatsstyrkan, deltog i arbetet som pågick i sammanlagt 16 timmar under de två dagarna. Polisen jobbade ihop med Tullen, Kronofogden, Skatteverket och kommunen och målet var att komma åt kriminella gäng i området.

Utdelningen bestod även av att ett tiotal personer fick lämna prover efter misstankar om narkotikabrott, en bil togs i beslag eftersom föraren saknade körkort och en efterlyst person som inte hade rätt att vistas i Sverige kunde gripas.

Daniel Larsson, kommissarie vid Uppsalapolisen, säger att de inblandade myndigheterna inte arbetat ihop på det här sättet tidigare i Uppsala.

– Uppsalapolisen kommer att fortsätta arbeta tillsammans med andra myndigheter för att komma åt kriminella strukturer som bitit sig fast i Gottsunda. Det kan bli aktuellt att ingripa även i andra delar av Uppsala med motsvarande insatser.

Enligt Daniel Larsson var tisdagens arbete tidvis stökigt.

– En del personer blev utåtagerande när vi kom till Gottsunda. Personer stod på balkonger och skrek okvädningsord och andra spottade på polisbilar.

– En person blev misstänkt för våldsamt motstånd men på slutet av tisdagen lugnade stämningen ner sig. En man bad till och med om ursäkt för sitt beteende.

Han hoppas att insatserna rört om bland brottslingarna.

– Det ska vara jobbigt att vara kriminell, vi vill vara en nagel i ögat på dem.