Tidigare i veckan smygöppnade den nya Flottsundsbron, men stängdes igen på torsdagsmorgonen för det sista arbetet före den riktiga invigningen på lördag eftermiddag.

LÄS MER: Här smygöppnas nya bron

LÄS MER: 98-åringen premiäråker bron – igen

Enligt den tydliga skyltningen på plats skulle bron stänga halv sju på morgonen, men bilpendlare som försökte ta brovägen redan strax efter klockan sex möttes av en avspärrad bro.

– När jag kom ner i dag mötte jag massvis med bilar på vägen från bron, då hade de varit nere och vänt. Det förstod jag när jag kom ner, där var det igenbommat. Jag tycker att det är ganska tokigt, har de satt upp en skylt bör de hålla sig till den tiden, säger en pendlare som hörde av sig till UNT på morgonen.

Hon hade kört extra tidigt hemifrån för att hinna och bor själv i södra delen av Uppsala. Men i stället för bron blev det en lång omväg för henne till jobbet i Bålsta.

– Jag var ganska ilsken, det tog mig 20 minuter extra att köra upp till Boländerna och ner via Sävja – och det har det säkert gjort för många andra också.

Det är Peab som håller i bygget av den nya bron och enligt Mikael Andersson, områdeschef för anläggning och projektledare för Flottsundsbron vid Uppsala kommun, var det en av byggföretagets underentreprenörer som stängde bron för tidigt på torsdagsmorgonen.

– Nu blev det fel på en halvtimme och det drabbade några stycken och vi är väldigt ledsna för det. Det blev fel helt enkelt, det är bara tråkigt, säger han.

Mikael Andersson har jobbat med projektet sedan augusti 2015 och han säger att han både kommer att känna lättnad och saknad när bron och projektet är klart.

– Nu blir det bara bättre, när vi får i gång bron på lördag – då blir det bra, säger han.