Larmet till polisen i Helsingborg gällde en "arg orm", men den upphittade reptilen visade sig vara en helt harmlös amerikansk majssnok.
-Det är en av de vanligaste husdjursormarna, fullständigt ofarlig, säger Magnus Lindqvist på Tropikariet i Helsingborg som på måndagsmorgonen kontaktades av polisen för att rycka ut och artbestämma ormen som hittades på Edwin Berlings gata vid åtta-tiden. "Arg orm, ej svensk" var noteringen i polisens insatslista,, men ormen var inte argare än att upphittaren kunde fånga in den och placera den i en skokartong.
Majssnoken visade sig vara ett ungefär meterlångt exemplar, till synes i gott skick. Magnus Lindqvist tror inte att ägaren tröttnat och helt enkelt dumpat sin orm utomhus i Helsingborg.
-Nej jag tror nog att det här är en orm som rymt, säger han och hoppas att ägaren ska höra av sig. För annars är majssnokens öde ovisst. Den vilar ut i Tropikariets karantän de närmaste veckorna, men anläggningen har inget speciellt intresse av att behålla den. Om inte någon lämplig person som verkligen vill ha ormen dyker upp inom de närmaste tiden riskerar den att avlivas.