• söndag 21 september 2014
F19. Det går bra nu - för Petter och Siriu... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Bombdåd vid fredagsbönen i Damaskus

Våldet i Syrien drabbade huvudstaden Damaskus på fredagen, när en självmordsbombare utlöste en bomb som krävde tiotalet dödsoffer.

Oron för att den sköra fredsplanen är helt överspelad förstärktes av fortsatta sammandrabbningar och det terrordåd som utfördes nära Zein al-Abidinmoskén i samband med fredagsbönen.

Många skadades också vid explosionen som inträffade i stadsdelen Midan.

Statlig tv anklagade "terrorister" för att ligga bakom attentatet, en term som president Bashar al-Assads regim ofta använder för att peka ut rebeller. Den statskontrollerade tv-kanalen uppgav att civila och personal från säkerhetsstyrkorna fanns bland offren.

Händelsen inträffade efter det att FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon varnat Syriens regering för att den bryter mot den framförhandlade vapenvilan, då den bland annat inte uppfyllt löftet om att retirera sina styrkor från flera städer.

Det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet hävdade att ett 20-tal människor - varav många civila - dödades i torsdags i sammandrabbningar. De fortsatta striderna pågick samtidigt som FN förberedde att skicka en förtrupp med ytterligare observatörer till Syrien på måndagen.

FN:s säkerhetsråd har beslutat att sammanlagt 300 observatörer ska resa till Syrien.

 
  • Senaste nytt unt.se
  • Senaste nytt från 24UNT