Vid 14-tiden fanns inte längre några varningar för Västsverige eller Skåne och Blekinge. I stället rådde klass 2-varning för lågt vattenstånd i Öresund och Sydvästra Östersjön.

Nu väntas aningen kallare väder. Enligt SMHI väntas 1-8 minusgrader i landet under fredagen, frånsett allra sydligaste Sverige som får någon plusgrad.

På Öresundsbron sänktes farten från 110 till 50 kilometer i timmen under förmiddagen. Strax före klockan halv två på eftermiddagen återgick fartgränserna till det normala igen, meddelade Öresundsbron. Medelvindhastigheten på högbron pejlade då kring 16 meter per sekund.

Vattenståndet i Öresund söder om bron väntas under dagen sjunka till 120-130 centimeter under medelvattenstånd. I Kattegatt var vattenståndet högt över det normala på onsdagskvällen, men det väntas enligt SMHI sjunka under dagen.

Stena Lines färja som avgick klockan 23 i går kväll från Rostock har nu på morgonen inte kunnat lägga till i hamnen i Trelleborg. Både blåsten och det låga vattenståndet hindrar.

Stena Line har ställt in morgonavgångarna från Sassnitz och Trelleborg, men räknar med att färjan ska kunna avgå från Sassnitz klockan 15 i eftermiddag. Avgången med morgonfärjan från polska Gdynia till Karlskrona är framflyttad till klockan 17.

Till följd av vädret har även Bornholmerfaergen ställt in morgonavgångarna från både Ystad och Rönne. Passagerarna bokas om till avgångarna klockan 18.30 i kväll i stället.

Både färjorna Helsingborg-Helsingör och färjorna till och från Gotland går som vanligt.

Väderläget gör att skolbussarna i dag har ställts in i Hylte kommun, uppger P4 Halland. Beslutet har fattats av barn- och ungdomsförvaltningen efter samråd med räddningstjänsten.

Alla skolor och fritidshem i Hylte håller öppet som vanligt under dagen, men det är inte obligatorisk närvaro för eleverna.

Varning klass två innebär att väderutvecklingen kan innebära fara för allmänheten och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.