Det sker nu på förmiddagen vid en pressvisning i Kiruna där representanter för Statens haverikommission, polisen och det norska försvaret kommer att delta.

Det är nu drygt fyra veckor sedan det norska Herculesplanet kraschade mot en bergvägg i Kebnekaisemassivet och fem personer omkom.

Cirka åtta ton vrakdelar har samlats ihop på haveriplatsen sedan dess.

De så kallade svarta lådorna har inte hittats, men haverikommissionen tror att det ska gå att fastställa olycksorsaken utan dem.

Det som återstår att göra på haveriplatsen under de närmaste dagarna är att återställa området så det inte finns risk för att vrakdelar rutschar ner från den övre delen av Rabots glaciär och skadar någon längre ned.

Sökandet efter de svarta lådorna på haveriplatsen kommer eventuellt att återupptas i slutet av sommaren, när snösmältningen ökat chanserna att hitta dem.

Haveriområdet har varit avlyst för allmänheten sedan de första vrakdelarna hittades några dagar efter kraschen den 15 mars. En del av avlysningen togs bort den här veckan, men till Rabots glaciär och en del av toppkammen mellan Kebnekaises toppar råder tillträdesförbud till och med den 15 april.

Haverikommissionen anser att avlysningen bör förlängas.