Mycket kring onsdagens flyganfall är fortfarande höljt i dunkel. Enligt källor inom säkerhetstjänster i regionen, som citerats av flera medier, slogs en vapenkonvoj ämnad för libanesiska Hizbollah ut nära gränsen till Syrien.

Syriens armé talar i stället om att den militära forskningsanläggningen Jamraya, som bland annat tros hysa kemiska vapen, var målet. Samtidigt hävdar rebeller att de besköt Jamraya - från marken.

Anfallet fyllde de israeliska tidningarnas löpsedlar, men israeliska myndigheter höll tand för tunga om attacken.

Trots mystiken har Ryssland, Iran och Hizbollah alla fördömt attacken.

"Om informationen bekräftas handlar det om en oprovocerad attack mot mål i en suverän stat, vilket uppenbart bryter mot FN-stadgan och är oacceptabelt, oavsett motiven," hette det i ett uttalande från ryska UD.

Syriens Libanon-ambassadör Ali Abdul Karim Ali sade till Reuters att Syrien tänker försvara sin suveränitet och kan komma att besvara Israels "aggression".

FN säger sig inte kunna bekräfta syriska uppgifter om att de israeliska planen flög över Golanhöjderna, säger generalsekreterare Ban Ki-Moons talesperson Eduardo del Buey.

I ett uttalande på statlig tv om den israeliska attacken framhåller Syrien sin rätt att försvara sig, och riktar kritik mot FN.

"Syrien håller Israel och de som skyddar landet i säkerhetsrådet ansvariga för resultatet av attacken och påtalar sin rätt att försvara sin suveränitet", hette det i ett uttalande från utrikesdepartementet.