Pakistans järnvägsminister Ghulam Ahmed Bilou meddelade på lördagen att han erbjuder 100 000 dollar, runt 650 000 kronor, i belöning till den som dödar upphovsmannen bakom den nidfilm som orsakat vrede i stora delar av den muslimska världen de senaste veckorna.

Ministern bjöd in talibanrörelsen och al-Qaida att delta i den "hedervärda handlingen", och tillade att han skulle döda upphovsmakaren med sina bara händer om han fick chansen, "sedan kan de hänga mig".

Fortsatta protester

Protesterna mot nidfilmen fortsatte även under lördagen. Minst 5 000 pakistanska demonstranter uppges ha marscherat mot parlamentet i Islamabad skanderades "Straff till dem som förödmjukar vår profet".

I Nigerias näst största stad Kano var tiotusentals människor ute på gatorna. Enligt AFP var protesttåget flera kilometer långt och demonstranterna ropade slagord som: "Död åt Amerika", "Död åt Israel" och "Död åt islams fiender".

Även i Dhaka i Bangladesh utbröt en våldsam protest, arrangerad av tolv islamistpartier, med hundratals deltagare.

I Stockholm marscherade mellan 50 och 100 demonstranter från Sergels torg till amerikanska ambassaden.

En gripen i Frankrike

I den franska staden La Rochelle greps samtidigt en man för att via internet ha manat till halshuggning av redaktören för den franska satirtidningen Charlie Hebdo som tidigare i veckan publicerat karikatyrer av profeten Muhammed. "Det viktiga är att inte låta honom leva i fred," ska mannen ha skrivit på en hemsida. En juridisk källa säger till AFP att han misstänks för anstiftan till mord.