Trots att både Vänsterpartiet och Miljöpartiet backar så har de rödgröna tillsammans starkare stöd än regeringsblocket, 47,3 mot 46,6 procent.

Moderaterna backar 3,7 procentenheter till 32,1 procent. Centern tappar marginellt medan Folkpartiet och Kristdemokraterna ökar. KD ligger åter över riksdagsspärren, enligt mätningen som publiceras i Metro.

Även i United Minds mätning, som publiceras i Aftonbladet, gör Socialdemokraterna ett skutt uppåt. Partiet ökar med 6,5 procentenheter till 32,5 procent. Partiet går därmed om Moderaterna och är största partiet. M tappar 3,4 procentenheter och hamnar på 29,3 procent. Även i den mätningen leder det rödgröna blocket och får 47,6 procent mot 44,4 för de fyra borgerliga regeringspartierna.

Sedan Stefan Löfven valdes till partiledare i januari har partiets popularitet bland väljarna ökat i flera mätningar i rad. Partisekreterare Carin Jämtin ser flera förklaringar till framgångarna, framför allt att partiets politik inte längre skyms av personfrågor, säger hon till Aftonbladet.