• måndag 01 september 2014
Elitettan. Spelar de på topp mot Halmia? -... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Syrisk opposition möter Assadvänner

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov träffade i dag för första gången den syriske oppositionsledaren Muaz al-Khatib på säkerhetskonferensen i München. al-Khatib väntas även träffa Syriens andre frände Iran.(TT)

Den syriske oppositionsledaren Muaz al-Khatib träffar för första gången den syriska regimens starkaste allierade: Ryssland och Iran.

På lördagen mötte Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov al-Khatib på säkerhetskonferensen i München. Lavrov bjöd al-Khatib till Moskva och lovade att hålla kontinuerlig kontakt med oppositionen, ett närmande som sågs som ett möjligt genombrott för att hitta en lösning på konflikten i Syrien.

al-Khatib uppgav att han senare under helgen kommer att möta Syriens andra frände, Iran. Ledaren för Irans nationella säkerhetsråd, Said Jalili, var samtidigt i Damaskus för att visa sitt stöd för den syriska regimen.

Lavrov hade på lördagen separata träffar med USA:s vicepresident Joe Biden och FN:s och Arabförbundets sändebud Lakhdar Brahimi. Det råder stora meningsskiljaktigheter mellan Ryssland och USA om hur Syrien-konflikten ska lösas.

 
  • Senaste nytt unt.se
  • Senaste nytt från 24UNT

Knivmän avvisades i samband med torgmöte