I centrala Uppsala, där många samlades för traditionsenligt firande, var det en stökig valborgsmässoafton. 113 personer omhändertogs för fylleri. Dessutom anmäldes två fall av våldtäkt och ett par fall av misshandel - i ett av fallen sitter två personer anhållna.

Även i Lund rapporterades flera fall av misshandel och mycket fylleri. Flera järnvägsspår stängdes av, eftersom folk sprang över rälsen. Sju, åtta tåg fick ställas in, skriver Sydsvenskan.se.

I Skåne slutade valborg med mer fylla och bråk men färre gripna än under en normal helg.

Firandet urartade

I Stockholms län började firandet lugnt under kvällen, men urartade under natten i fylla och bråk.

I Farsta misshandlades fyra personer av ett gäng. Två av offren fick föras till sjukhus. I Brunnsparken i Ronneby greps tre personer misstänkta för grov misshandel.

I Kronobergs län blev det stökigt under natten med fylleri och bråk. I Markaryd avlossade en polis ett varningsskott under gripandet av en våldsam man som hotat en annan man med brännbollsträ. Han greps misstänkt för övergrepp i rättssak eftersom den som hotats var målsägande i ett misshandelsmål som snart ska upp i rätten, enligt inre befäl vid polisen i Växjö.

Dråpförsök med kniv

Hallandspolisen hade mycket att göra med fylleri och misshandel. En 48-årig man greps misstänkt för dråpförsök efter att ha skurit en 51-årig man med kniv i en lägenhet i Halmstad. Skadorna ska inte vara livshotande, uppger lokala medier.

På andra håll gick festandet lugnare till.

"Som en normal löningshelg", löd utlåtandet från vakthavande befäl i Västerbotten.