• tisdag 25 april 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Ingen tränare i J20 - än: "Inte det viktig... Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Våren hälsades med sång och stök

Vårens ankomst firades med brasor och sång - men när eldarna slocknat vidtog fylleri och bråk. Extra stökigt var det i Uppsala, där 113 personer omhändertogs för fylla.

I centrala Uppsala, där många samlades för traditionsenligt firande, var det en stökig valborgsmässoafton. 113 personer omhändertogs för fylleri. Dessutom anmäldes två fall av våldtäkt och ett par fall av misshandel - i ett av fallen sitter två personer anhållna.

-Vi har haft en jobbig natt, med mycket fylla. Det fina vädret gjorde så att det var många människor i rörelse, säger Torsten Hemlin vid Uppsalapolisen.

Även i Lund rapporterades flera fall av misshandel och mycket fylleri. Flera järnvägsspår stängdes av, eftersom folk sprang över rälsen. Sju, åtta tåg fick ställas in, skriver Sydsvenskan.se.

I Skåne slutade valborg med mer fylla och bråk men färre gripna än under en normal helg.

-Vi har haft goda resurser på plats och har kunnat stävja en hel del bråk, säger Erik Jeppsson vid Skånepolisen.

Firandet urartade

I Stockholms län började firandet lugnt under kvällen, men urartade under natten i fylla och bråk.

-Vi har bemannat upp extra, men har ändå inte tillräckligt med resurser att skicka, säger Anders Jönsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

I Farsta misshandlades fyra personer av ett gäng. Två av offren fick föras till sjukhus. I Brunnsparken i Ronneby greps tre personer misstänkta för grov misshandel.

I Kronobergs län blev det stökigt under natten med fylleri och bråk. I Markaryd avlossade en polis ett varningsskott under gripandet av en våldsam man som hotat en annan man med brännbollsträ. Han greps misstänkt för övergrepp i rättssak eftersom den som hotats var målsägande i ett misshandelsmål som snart ska upp i rätten, enligt inre befäl vid polisen i Växjö.

Dråpförsök med kniv

Hallandspolisen hade mycket att göra med fylleri och misshandel. En 48-årig man greps misstänkt för dråpförsök efter att ha skurit en 51-årig man med kniv i en lägenhet i Halmstad. Skadorna ska inte vara livshotande, uppger lokala medier.

På andra håll gick festandet lugnare till.

"Som en normal löningshelg", löd utlåtandet från vakthavande befäl i Västerbotten.

 
 
Annons