De rättsliga turerna kring vargjakten fortsätter. På onsdagskvällen kom beskedet om att kammarrätten i Stockholm beslutat stoppa jakten tills frågan har prövats i förvaltningsrätten.

Rättens utslag kommer efter att Naturskyddsföreningen, Rovdjursföreningen och Världsnaturfonden överklagat Naturvårdsverkets beslut.

När den rättsliga prövningen sker vet han inte, men tar det inte för otroligt att det sker under den kommande veckan.

Det var den 30 januari som Naturvårdsverket beslutade om att det skulle vara tillåtet att skjuta 16 vargar i åtta revir.

Jakten inleddes fredagen den 1 februari och skulle pågå till den 17 februari. De tre miljöorganisationerna överklagade beslutet till förvaltningsrätten och yrkade på att jakten skulle stoppas tillfälligt tills frågan avgjorts.

Förvaltningsrätten avslog det yrkandet den 1 februari, men nu har i stället kammarrätten att stoppa jakten tills målet är avgjort i förvaltningsrätt.

När TT når Maria Ågren, generaldirektör för Naturvårdsverket, sent på onsdagskvällen har hon precis tagit del av kammarrättens beslut.

Beskedet om inhibition kan betyda att årets vargjakt är över oavsett hur det går i förvaltningsrätten. Naturvårdsverkets jaktbeslut gäller fram till och med den 17 februari.

Även om Naturvårdsverket skulle vinna i förvaltningsrätten är det inte aktuellt med vargjakt senare i vinter eller i vår.