Publicerad: 2013-02-02 09:51
Läs upp

Kafé blir permanent vid Sjötorget

Ännu ett bygge vid Sjötorget har fått klartecken från kommunen. Johanssons café och skafferi blir ett åretruntfik med servering både inomhus och utomhus.

Catharina Johansson (bilden), som sedan sommaren 2009 har drivit Johanssons café och skafferi från en temporär manskapsbod vid Sjötorget, har nu beviljats bygglov för en permanent cafébyggnad vid samma plats.
– Det här var så efterlängtat, nu när vi får inneplatser ger det helt andra möjligheter. Vi kommer kunna ha öppet alla dagar och behöver inte stänga när det regnar, säger Catharina Johansson som även driver Johanssons gårdshotell.

Förutom utrymmet för omkring 25 sittplatser inomhus ser Catharina Johansson särskilt mycket fram emot att få ett ordentligt kök. Dessutom ska en braskamin göra fiket extra mysigt under vinterhalvåret.
I december fick även krögaren Sherif Mavi bygglov för sin sportbar som ska ligga granne med Johanssons café och skafferi.
Utbyggnaden av Sjökrogen pågår dessutom för fullt, och förutom den befintliga klädaffären planeras ett bussbolag öppna ett lokalt resekontor i samma byggnad som en frisörsalong. Ytterligare två bodar ska också byggas, men vilka verksamheter som kommer att drivas där är ännu oklart.
Den 6 juni invigs det nya Sjötorget.

 

Av: Astrid Iselidh astrid.iselidh@unt.se

östhammarsmordet
Evelina Gustavsson, Lukas Waglgren och Isabell Eriksson hängde upp sitt egentillverkade påskpynt. Bild: Magdalena Prevéus
Foto: Magdalena PrevéusEvelina Gustavsson, Lukas Waglgren och Isabell Eriksson.

Förskola klädde påskbjörken

På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.  Bild: Model house
Foto: Model house På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.

Musikveckans artister klara

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


Kontakta redaktionen

Nyhetschef: 018-478 15 80
E-post: osthammar@unt.se

                                               Fler telefonnummer

 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »