Publicerad: 2012-04-27 15:58, senaste uppdaterad: 2012-04-28 14:04
Läs upp
Laddar...

Mårdfamilj sågas fram i park

Sjötorgsparken i Östhammar håller på att förvandlas till ett zoo. Sedan tidigare står där ett gäng ugglor och en örn. Nu tar också en mårdfamilj och en lokatt plats intill lekparken.

För två år sedan sågade Hans Gustafsson, på uppdrag av Östhammars kommun, ut den örn och de ugglor som i dag pryder Sjötorgsparken. Under gårdagen inledde samme man nästa projekt. Till de tidigare skapelserna tillkommer nu även en mårdfamilj och en lokatt.
Djuren växer fram ur sjuka almträd med motorsågen som redskap.
– Jag brukar säga att motorsågen är som en riktigt bra kniv. Jag har kolossalt lätt att se skulpturen i 3D och när jag börjar få fram formen går det av sig självt, säger Gustafsson.

Hans Gustafsson har i skrivande stund redan inlett arbetet med att ta fram formen för mårdfamiljen, som har placerats strax nedanför lekparken. Frågan är bara om föräldrarna i Östhammar vågar lämna sina barn i lekparken med rovdjuret som lekkamrat.
– Mården har ett väldigt piggt utseende och den ser snällare ut än vad den är i verkligheten. Mårdfamiljen kommer att passa in perfekt i lekparken, säger Hans Gustafsson.
Mårdfamiljen beräknas vara klar före måndag. Då börjar motorsågskonstnären med lokatten ett stycke längre ned mot vattnet.
Om en vecka ska djursamlingen vara komplett.
– Det är roligt att man kan göra något vettigt av de döda almarna i stället för att de bara ska stå. Jag har fått väldigt positiv respons av folk som promenerat förbi. Det är roligt att folk uppskattar det jag gör, säger Hans Gustafsson.


Skulptör. Hans Gustafsson har tidigare gjort både ugglor och en örn till Sjötorgsparken i Östhammar. Den här gången handlar det om en mårdfamilj och en lo. Foto: isak angebjörn

Av: Isak Angerbjörn isak.angerbjorn@unt.se

östhammarsmordet
Evelina Gustavsson, Lukas Waglgren och Isabell Eriksson hängde upp sitt egentillverkade påskpynt. Bild: Magdalena Prevéus
Foto: Magdalena PrevéusEvelina Gustavsson, Lukas Waglgren och Isabell Eriksson.

Förskola klädde påskbjörken

På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.  Bild: Model house
Foto: Model house På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.

Musikveckans artister klara

matens pris del 2

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


Kontakta redaktionen

Nyhetschef: 018-478 15 80
E-post: osthammar@unt.se

                                               Fler telefonnummer

 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »