Publicerad: 2012-04-19 14:30, senaste uppdaterad: 2012-04-20 10:04
Läs upp

Mc-förare allvarligt skadad

En 40-årig mc-förare skadades allvarligt då han körde in i en bergvägg på riksväg 76 söder om Östhammar på torsdagen. Olyckan skedde i samband med ett polisefterföljande.

 En ensam polisman hade vid  lunchtid en trafikkontroll på riksvägen vid Norrskedika. Han hade stoppat en bil och i samband med kontrollen hörde han en motorcykel närma sig sig i hög fart i södergående riktning. Han gick då ut för att stoppa mc-föraren men föraren stannade inte. Polismannen tog då sin bil och följde efter.
- Han har till att börja med ingen synkontakt med motorcykeln men får syn på den vid Östhammarsrondellen. Han förlorar kontakten igen men ser när han passerat korsningen med länsväg 288 ett dammoln längre fram, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen.
Mc-föraren hade kört in i en bergvägg. Han fördes allvarligt skadad till Akademiska sjukhuset.
- Den här händelsen ska förstås utredas, men enligt de första uppgifter vi fått har polisbilen inte haft vare sig blåljus eller sirener påslagna och avståndet mellan polisbilen och motorcykeln var minst 400 meter när olyckan inträffade, säger Lisa Sannervik.

Av: Åke Ripenberg, unt.se

På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.  Bild: Model house
Foto: Model house På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.

Musikveckans artister klara

matens pris del 2
matens pris del 1

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


Kontakta redaktionen

Nyhetschef: 018-478 15 80
E-post: osthammar@unt.se

                                               Fler telefonnummer

 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »