Bild på bloggaren

Fotboll


Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se Det går även att följa oss påTwitter Välkommen till Fotbollsbloggen!

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovinMånadsarkiv


« Tidigare inlägg   Senare inlägg »
Publiceras: 2014-04-18 14:47:04

Fotbollsbloggen Live del 34 - Påskspecial med orakel

Se det senaste avsnittet av Fotbollsbloggen Live där Daniel Meisels förklarar varför han har portat signaturen "Janne Johansson" från att kommentera på bloggen.

Utöver det en hel del snack om superettan och hur Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf bör formera Sirius startelva mot Varberg samt en hel del annat från den lokala fotbollen.

/FB

Publiceras: 2014-04-18 10:14:47

14.00: FB Live del 34 - Påskspecial med orakel

Två omgångar har spelats i superettan sedan vi spelade in vårt senaste avsnitt av Fotbollsbloggen Live. I dag, på självaste långfredagen, är vi tillbaka med ännu ett program som spelas in hemma i Daniel Meisels lägenhet med judiska förtecken.

I dagens program är katten Leo med som speciell gäst. Han har gjort sig känd som en högkalibrig tippare och kommer ge sin syn på hur de kommande matcherna kommer att sluta.

Klockan 14.00 drar vi gång och som vanligt kan ni följa sändningen live i spelaren här uppe till höger eller på vår Bambuser-sida (klicka på länken).

/FB

FAKTA: Fotbollsbloggen Live del 34
1. Inledning.
2. Eftersnack från Sirius–Husqvarna (och lite grann från superettan i stort).
3. Inför helgens matcher i superettan med fokus på Sirius-Varberg.
4. Bör Siriustränarna Bergstrand/Lagerlöf ändra något i startelvan?
5. Inför premiären i norrettan med fokus på Valsta Syrianska.
6. Älta–Sirius i elitettan – en vägvisare om var lagen kommer att hamna i tabellen.
7. Kort om de lokala division II-lagens matcher.
8. Oraklet Leo tippar kommande matcher.
9. Avslutning.

Publiceras: 2014-04-18 07:45:22

Division II. Mellberg gör debut för Gusk - Strömsberg möter seriefavorit på bortaplan

Strömsberg och Gusk delade på poängen i upplandsderbyt som inledde seriespelet förra helgen. Matchen slutade 2–2 på en blåsig konstgräsplan i Tierp. I dag (14.30) väntar ännu en konstgräsmatch för Gusk som möter det tippade bottenlaget – och nykomlingen – Aspudden-Tellus hemma på Löten (Gamlis IP inte spelklar än).
– Det här blir ingen lätt motståndare bara för att de kommer från division III. Titta på Huddinge som kom från trean, de vann vår serie i fjol och spelar i norrettan i år. Aspudden tror jag är bättre än vad folk och tippare anser. Men självklart går vi för tre poäng, säger Gusks tränare Zaine Söderlund.

Vad säger du annars om motståndet?
– De är bra på omställningsspelet, så det får vi vara vakna på, men det får man vara i varje match. Jag hoppas att vi får ha mycket boll och skapar mycket chanser. Mot Strömsberg var det en jäkla vind som ställde till det.

Sedan premiärmatchen tillkommer forwarden Mikael Mellberg (nyförvärv från Upsala IF) som gör debut i Gusk i seriesammanhang efter att ha varit avstängd i den första omgången.
– Det här gör det betydligt svårare att ta ut ett lag. Det var länge sedan jag hade en sån här konkurrens. Just nu är det många tankar i huvudet, säger Zaine Söderlund.

***

Konstgräs blir det även för Strömsberg som möter hårdsatsande Syrianska Kerburan på bortaplan i Västerås under annandag påsk. Syrianska Kerburan vann sin premiär borta mot nykomlingen BKV Norrtälje efter ett nyförvärvet Patrick Wallén (förra säsongen i Västerås SK) avgjort med sju minuter kvar att spela. I Strömsberg blir det intressant att se om tvåmålsskytten från premiären, Marcus Hägg, kan behålla formen. Det lär behövas i fall det ska bli poäng på Swedbank park.

/Andersson

FAKTA: Omgång 2 division II norra Svealand
Långfredag: Skiljebo–Spårvägen, Gusk–Aspudden-Tellus, Akropolis–Västerås IK.
Annandag påsk: Kvarnsveden–Värmdö, Konyaspor–BKV Norrtälje, Sollentuna–Karlberg, Syrianska Kerburan–Strömsberg.

Publiceras: 2014-04-17 19:46:40

Omgångens grej i superettan?

Hammarby har inlett säsongen på bästa möjliga sätt med två raka segrar, varav den senaste togs inför 29 000 åskådare på Tele2 Arena med hela 5-0 mot Degerfors. Gott så, men jag tycker inte att grejer som Bajenspelaren Jan Gunnar Solli gjorde mot slutet av matchen har fått tillräckligt med uppmärksammhet. Han får en passning av Stefan Batan och tar bollen innanför tröjan (se klippet), varpå han får ett gult kort.

Rätt eller fel, jag tycker det var en skön grej, men samtidigt måste det vara lite förnedrande för Degerfors i underläge att råka ut för den. Hur som helst är det nog den andra omgångens grej i superettan.

/Meisels 

Publiceras: 2014-04-17 15:03:50

"Tolles" träningsrapport vecka 16

Sirius assisterande tränare Thomas ”Tolle” Lagerlöf berättar om träningsveckan, reflekterar kring hemmapremiären mot Husqvarna och blickar framåt mot måndagens match i superettan hemma mot Varberg.

Kan du berätta om träningsveckan?
– I går körde vi lite fys med dem som inte spelade U21-matchen och i dag är vi lediga. I morgon kör vi dubbla pass, ett långt fotbollspass på morgonen samt teori och fys på eftermiddagen, påskaftonen är vi lediga och så har vi träning på söndag (10.00 på Löten) innan matchen på måndag.

Hur ser skadeläget ut?
– Alexis Bayón är okej och spelade U21 i går. Ian (Sirelius) tränar för fullt, men det kommer att dröja innan han kan spela match. Vi kans säga att han är närmare ett inhopp på 15 minuter i a-laget än 90 minuter med U21, ”CG” (Christer Gustafsson) ska börja jogga på måndag efter sin fotskada.

Och prognosen med Ante Björkebaum?
– Där finns inget nytt att berätta, det är samma läge som förut (tillbaka i början av sommaren, bloggens anm.).

Hur ser dina tankar ut efter att ha sett matchen mot Husqvarna på video i efterhand?
– Den stämmer ganska bra överens med vad vi kände direkt efter matchen. Det gick för långsamt i första halvlek och vi hade för många tekniska misstag. Andra halvlek är ändå ganska bra där vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna. Men det finns fortfarande saker som vi kan förbättra. Offensivt vill vi ha mer fart och fler som springer i hög fart samtidigt. På de insläppta målen var det ett kollektivt haveri från vår sida. Ett eller två individuella misstag brukar man oftast klara av, men nu var det fem och sex stycken på rad och det håller inte. Men i stort sett så stämmer helhetsbilden med vad vi kände efter slutsignalen. Om vi får spela den där matchen tio gånger så vinner vi antagligen sju eller åtta gånger.

Med tanke på misstagen, öppnar du för andra spelare i startelvan mot Varberg?
– Det är alltid öppet. Vi har hög konkurrens i laget, precis som det ska vara.

Utifrån vad du har sett, vad kan vi förvänta oss för spel av Varberg på måndag?
– Jag har sett båda deras matcher så här långt i serien. Det man kan förvänta sig är väldigt likt det spel som Halmstad, Djurgården och IFK Göteborg har haft mot oss. De spelar ett extremt tajt 4–4–2-spel, så matchbilden blir nog ganska lik den mot Husqvarna. Sedan är det värt att poängtera att Varberg har meriterade spelare på stort sett varje position i startelvan, ett namnkunnigt superettanlag.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-17 08:26:50

Norrettan. Svårtippat men mycket talar för Umeå - och lite för AFC

För att sammanfatta. Norrettan känns lika jämn i år som i fjol – om man hade plockat bort Sirius vill säga. Då var det snack om att sju–åtta lag gjorde upp om kvalplatsen. I år är det så många som på förhand har chans på seriesegern. 

Det som jag tror tveklöst kommer att ha en stor inverkan på vilket lag som tar hand om seriesegern och direktplatsen till superettan är skador.

Så att tippa blir svårt. Men jag har så klart mina idéer.

Umeå FC är det lag som på pappret har den bästa truppen och den kanske just nu hetaste tränaren i Johan Sandahl, som efter ett halvrörigt förstaår i klubben (kom in relativt sent inför förra säsongen) har fått sätta sin prägel på truppen efter hur han vill att laget ska spela. Förskonas Umeå från skador på exempelvis anfallsduon Danny Persson och Simon Mårtensson talar en hel del för att UFC spelar i superettan igen 2015.

Liksom i fjol tippar jag att AFC United tar hand om andraplatsen. Då var jag möjligen lite för starstruck – visst nu överdriver jag – av alla meriterade värvningar under försäsongen. Men som ni alla vet gick det inte så bra och flera av dessa ”namn” lämnade redan under sommaren och Andreas Brännström blev aldrig den tränare som klubben hade hoppats på (men fick samtidgt inte de de rätta förutsättningarna under hösten på grund av skador). Nu har man i stället fått in förre Syrianskatränaren Özcan Melkemichel som är van att hantera lagbyggen likt AFC:s, och det tror jag kommer att fungera bättre. Solnalaget (AFC spelar numera på Skytteholm) har gjort en resultatmässigt intressant försäsong och har matchat jämnt med ett par allsvenska lag och har byggt upp en solid defensiv med en stigande formkurva. Därför ser jag dem som främste utmanaren till Umeå FC.

Där bakom kommer nog Brage och Dalkurd i första hand att vara dem som ska försöka sig blanda sig i tätstriden. Men Borlängekonkurrenterna känns båda lite för ihåliga för att riktigt hålla under en hel serie. Dalkurd värvande visserligen in Ardijon Berbatovci i transferfönstrets elfte timme (tränade med Valsta Syrianska hela försäsongen), men de ser tunna ut på backsidan. I Brage undrar jag vem som ska göra målen och om Peter Rosendahl kommer hålla som förstemålvakt.

Frej är annars ett lag som många varnar för i år efter flera fina värvningar i Richard Spong och Joel Riddez med flera. Bland annat håller Siriustränaren Kim Bergstrand Frej som favoriter i årets norrettan. Jag är lite mer tveksam. Liksom i fjol är det många – och kanske för många – nya spelare i Täbylaget och jag tror att det kommer att visa sig i början av säsongen där prestationerna kommer att att variera i kvalitet på grund av detta. Men är Frej med i höst – och är skadefria – kan de bli en obehaglig överraskning för de andra topplagen.

Sylvia, Vasalund, Nyköpings Bis och IFK Luleå har samtliga intressanta trupper på papperet och kan säkert överraska – eller floppa. Jag tror även här att ojämnheten kommer att göra att de alla till sist hamnar någonstans i mitten av serien.

Resterande lag gör upp om att hålla sig kvar. Lite oväntat är kanske att jag tippar att Forward kommer att få det kämpigt i år. Örebrolaget har bara 17 spelare i truppen och har tappat flera av sina bästa och viktigaste från i fjol (däribland Stellan Carlsson). Tränaren Magnus Kihlberg står inför en tuff uppgift.

Lika oväntat kanske (?) tror jag att Huddinge klarar sig kvar. Patrick "Palle" Hultmans lag har goda möjligheter att lyckas som nykomling på samma sätt som Valsta Syrianska gjorde förra säsongen och hålla sig kvar. Material, kontinuitet och engagemang talar för det.

Apropå Valsta Syrianska så har man fått in spets i Trimi Makolli och en stabil pjäs i Matt Whatley som mittback, men jag tycker ändå att laget känns en aning tunnare än i fjol med tanke på alla de som har lämnat samt den ekonomiska oron under hösten och vintern. Helt klart är att tränaren Christer Mattiasson får slå ur underläge igen – och det passar honom bra. Sedan om det räcker återstår att se.

/Andersson

FAKTA: Så här tippar vi division I norra 2014
1. Umeå FC
2. AFC United
3. Dalkurd
4. Brage
5. Frej
6. Sylvia
7. Vasalund
8. Nyköpings Bis
9. IFK Luleå
10. Västerås SK
11. Huddinge
12. Valsta Syrianska
13. Forward
14. Skellefteå.

FAKTA: Premiäromgången division I norra
Torsdag: Forward–Frej.
Lördag: Umeå FC–Dalkurd.
Måndag: IFK Luleå–Sylvia, Huddinge–Skellefteå, Nyköpings Bis–Västerås SK, Brage–AFC United, Vasalund–Valsta Syrianska.

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2014-04-16 19:36:53

U21. Ny vinst och Benyahia fortsätter göra mål - "Vill bidra med så många poäng som möjligt"

Sirius tog tredje raka segern hemma mot Gif Sundsvall med 2–0 (1–0) – och som vanligt när det handlar om U21 så hade Dalil Benyahia en stor del i den segern. Den tekniske yttern gjorde första målet cirka 20 minuter in i den första halvleken på en andraboll efter en hörna (ribba in) och passade sedan fram till Joel Rydstrands 2–0-mål i den 70:e spelminuten.
– Det pratas mycket om poäng och jag försöker bidra med så många som möjligt här också, säger "Dalle" som i och med målet mot Gif Sundsvall har gjort mål i de tre senaste matcherna för U21.

Hittills i a-laget har det blivit knapert med speltid, hur ser du på det?
– Det är tungt. Så här långt utanför ett lag har jag nog aldrig varit, men det är bara att kämpa på. Det är samma för alla. Det är som i alla andra idrotter. Är du bäst får du spela. Det är inga konstigheter.

Se hela intervjun med Dalil Benyhia genom att klicka på bilden hör ovan.

Sirius startelva (4–2–3–1): Jonas Bylund–Erik Axelsson, Oscar Pehrsson, Viktor Lövgren, Jesper Nicklasson–Jonatan Berg, Kim Skoglund– Dalil Benyahia (Balen Nouri, 87), Jakob Björk (Alexis Bayon, 46), Joel Rydstrand–Isa Lundin Corcmaz (Josef Jalil , 61).

/Andersson

Publiceras: 2014-04-16 18:55:02

Superettan: Hammarby har kopplat greppet - håller de hela vägen?

Två omgångar är spelade av superettan – och i toppen av serien hittar vi favoriten Hammarby som efter komfortabla 5–1 hemma mot Degerfors leder tabellen före nykomlingen Husqvarna på målskillnad.

Frågan är om Bajen kommer hålla hela vägen? Det finns en hel del som talar för det. För jag tror knappast att nye tränaren Nanne Bergstrands lagbygge kommer att bli sämre och sämre. Snarare tvärtom.

Där bakom hittar vi kanske lite överraskande de väntade ”bottenlagen” IFK Värnamo och Varberg med fyra poäng vardera, vilket alltså betyder att de fortfarande är obesegrade.

Fyra poäng har även Gais som vann med 1–0 hemma mot Gif Sundsvall, en match som jag såg stora delar av på tv. En ganska händelsefattig historia mellan två lag med stor respekt för varandra där en snabb spelvändning blev avgörande.

I botten hittar lite överraskande Östersund som har haft stora skadebekymmer och fortfarande inte har tagit någon poäng. Det har inte heller Syrianska gjort som följde upp storförlusten i premiären mot Sirius med att förlora borta mot Varberg med 1–2 efter reducering i slutminuterna.

***

Noterbart är att den tredje omgången drar i gång redan i morgon med Landskrona–Syrianska. Två lag som inte har gett några direkt positiva avtryck så här långt. En hemmaseger lär dock ligga nära till hands i den här bataljen.

Någon extra intressant match är svårt att peka ut i den omgången. Möjligen Öster hemma mot Gif Sundsvall eller smålandsderbyt mellan Jönköpings Södra och IFK Värnamo på tisdag.

Sirius spelar först på måndag hemma mot Varberg, en match vi självklart är på plats och bevakar.

/Andersson

FAKTA: Resultat omgång 2 i superettan
Sirius–Husqvarna 1–2, Hammarby–Degerfors 5–0, Jönköpings Södra–Ängelholm 2–3, Landskrona–Ljungskile 0–0, Gais–Gif Sundsvall 1–0, Varberg–Syrianska 2–1, Östersund–IFK Värnamo 1–3, Öster–Assyriska 1–2.

FAKTA: Omgång 3 superettan
Torsdag: Landskrona–Syrianska.
Påskafton: Östersund–Husqvarna.
Påskdagen: Gais–Ljungskile, Assyriska–Degerfors, Öster–Gif Sundsvall.
Annandag påsk: Sirius–Varbergs, Hammarby–Ängelholm.
Tisdag: Jönköpings Södra–IFK Värnamo.

Publiceras: 2014-04-16 16:29:38

Superettan. Genomgång av publiksifforna i hemmapremiärerna - Sirius totalfyra

I och med gårdagens avslutande match i den andra omgången i superettan mellan Sirius och Husqvarna så har samtliga lag i serien haft sina hemmapremiärer. Som ni kan läsa i faktan nedan så var Hammarby det lag som hade den överlägset högsta publiksiffran med sina 29 307 på Tele2 arena mot Degerfors. 

Sirius 3 521 (nästa högsta premiärsiffran på tio år) räckte till en fjärde plats totalt. Värt att notera var att Assyriska fick hjälp med att få upp sin siffra då Hammarby gästade "Jallavallen" i den första omgången. Förra säsongen hade Assyriska 2 263 i sin första hemmamatch för säsongen (Örgryte).

I botten hittar vi Ängelholm som i år spelar sina hemmamatcher på Olympia i Helsingborg. Frågan är om 632 personer mot Öster var säsongens högsta siffra hemma där gästerna hade ett hundratal tillresta supportrar med sig, eller om det blir den mot Hammarby?

/Andersson

FAKTA: Superettanlagesn premiärsiffror
1) Hammarby, 29 307 (Degerfors 5-0),
2) Assyriska, 5 614 (Hammarby 0-1).
3) Gais, 4 120 (Gif Sundsvall 1-0).
4) Sirius, 3 521 (Husqvarna 1-2).
5) Gif Sundsvall, 3 122 (Jönköpings Södra 1-0).
6) Östersund, 2 789 (IFK Värnamo 1-3).
7) Syrianska, 2 787 (Sirius 1-5).
8) Öster, 2 774 (Assyriska 1-2).
9) IFK Värnamo, 2 498 (Gais 1-1).
10) Husqvarna, 2 312 (Landskrona, 3-1).
11) Jönköpings Södra, 2 102 (Ängelholm 2-3).
12) Landskrona, 1 969 (Ljungskile 0-0).
13) Degerfors, 1 829 (Varberg, 0-0).
14) Varberg, 1 322 (Syrianska 2-1).
15) Ljungskile, 1 060 (Östersund 1-0).
16) Ängelholm, 632 (Öster 1-4).

Fotnot: Sirius redovisade först 3 545 åskådare i matchen mot Husqvarna, men den siffran reviderades sedan till 3 521.

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2014-04-16 14:18:24

Norrettan. Lugnande skadebesked från Midgårdsvallen inför premiären

I helgens grenrep mot Märsta IK fick Valsta Syrianska fyra skador på Adem Kücükgöl (baksida), Uchenna Ike (knä), Chika Francis Ezeh (fot) och Sencer Soguk (knä). Nu kommer det lugnande besked från tre av dessa, vilket betyder att måndagens premiär borta mot Vasalund inte ska vara i någon fara.
- Alla förutom Adem är friska och kan spela på måndag, meddelar Sencer Soguk.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-16 08:50:13

Välkomna till superettan, Sirius

När domaren blåste av matchen mellan Sirius och Husqvarna var det just den frasen som kom till mig. Nu handlar det inte längre om att vara överlägsna i norrettan, att vara underdog i svenska cupen eller möta ett dåligt Syrianska. På Studenternas i går välkomnades Sirius på allvar till superettan - serien där alla kan slå alla.

Jag tycker att matchen påminde en del om den i söndags mellan AIK och Örebro. Ett favorittippat AIK ägde bollen men lyckades inte, utom vid just ledningsmålet i inledningen, skapa sådär värst mycket. Framför allt så hade ingen av nyckelspelarna Nabil Bahoui, Kennedy Igboananike eller Celso Borges någon bra dag på jobbet. Känner ni igen det?

På samma sätt måste spelare som Joakim Runnemo och Stefan Silva kliva fram i sådana här matcher när Sirius spelar på hemmaplan och är favoriter. I en jämn serie som superettan kan alla slå alla som sagt, speciellt om nyckelspelarna inte levererar. Det är väl lite det som vi har efterlyst i Sirius, någon som offensivt levererar match efter match oavsett motstånd. Moses Ogbu lyste klart starkast mot Husqvarna, blir det han som tar tag i taktpinnen?

Jag måste även säga att jag var imponerad av Husqvarna som, likt Örebro, gjorde det jättebra utifrån sina resurser, matchplan och chanser. Jag tror inte att laget blir någon strykpåse i serien.

På måndag väntar Varberg för Sirius på Studenernas och det blir intressant att se hur laget kan komma tillbaka efter sin första förlust på hundra år.  Jag tror att Varberg likt Husqvarna kommer att hålla hårt vid sin matchplan och matchbilden lär därmed bli ganska liknande.

Vem bryter mönstret i Sirius?

/Meisels 

Publiceras: 2014-04-15 23:45:06

Presskonferens: Sirius-Husqvarna

Liksom förra matchen filmade vi presskonferensen efter Sirius match. Hör vad Sirius tränare Kim Bergstrand och Husqvarnas tränare Niclas Tagesson tycker om 1-2-matchen. Deltar gör dessutom Siriusspelarna Kerim Mrabti och Karl Larson.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-15 23:01:02

Spelarbetyg: Sirius-Husqvarna 1-2

SIRIUS
Målvakt:
Andreas Andersson – 3
Kommentar: Kunde inget göra på målen och hade i övrigt inte så mycket att göra egentligen.

Backlinjen:
Karl Larson – 2
Kommentar: Sökte sig in i banan vid båda målen - och tappade således målskytten.
Carl Nyström – 2
Kommentar: Slog bort många passningar och såg inte så stabil ut som tidigare. Tvingades till många uppspel i den andra halvleken.
Patrick Hopkins – 3
Kommentar: En rese i mittförsvaret. Nyttig på offensiva fasta – och var en av Sirius bästa spelare för dagen.
Elliot Käck – 3
Kommentar: Var en av få i Sirius som ville något i den första halvleken – och som vanligt ett hot på fasta situationer. Upprinnelsen till målen kom dock på hans kant.

Mittfältet:
Joakim Runnemo – 2
Kommentar: Kom inte upp i samma standard som under cupspelet och var alldeles för osynlig för att vara en tongivande spelare. Borde ha vågat skjuta betydligt oftare.
Johan Arneng – 3
Kommentar: Stabil, men kom inte med så mycket offensivt i passningsspelet som Sirius hade behövt.
Moses Ogbu – 3
Kommentar: Den som skapade mest offensivt. Låg bakom 1-1-målet och duktigt på att täcka boll i vanlig ordning.
Niklas Busch Thor – 3
Kommentar: Missade tre bra lägen under matchen, men spelmässigt stabil.
Kerim Mrabti (ut 83) – 3
Kommentar: Kämpade och slet och blev dessutom målskytt på en retur.

Anfallet:
Stefan Silva – 2
Kommentar: Nej, det var inte Stefan Silvas kväll. Hade enstaka ögonblick där han blixtrade till, men i övrigt anonym. Borde gjort 2–2 när bollen dansade på mållinjen.

Ersättare:
Jakob Björk (in 83) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Kim Skoglund – spelade inte
Dalil Benyahia – spelade inte
Jonatan Berg – spelade inte
Oscar Pehrsson – spelade inte.
Viktor Lövgren – spelade inte.
Jonas Bylund (mv) – spelade inte.

Tränare:
Kim Bergstrand – 2
Kommentar: Visserligen en stark andra halvlek och nära en kvittering, men visst borde Dalil Benyahia och Kim Skoglund ha fått chansen och komma in med pigga ben i en sån här match.

Siriussnittet: 2,58.

Betygskalan: 1 – Usel, 2 – Underkänd, 3 – Godkänd, 4 – Mycket bra, 5 – För bra för superettan.

/Meisels och Andersson

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-15 17:29:05

Superettan. Sirius startelva mot Husqvarna - Inga förändringar

Sirius tränare Kim Bergstrand och Thomas ”Tolle” Lagerlöf ändrar inget i laget sedan segern i bortapremiären mot Syrianska med 5–1 för lite mer än en vecka sedan. Det blir exakt samma startelva i hemmapremiären om några timmar.

Sirius startelva mot Syrianska (4–2–3–1): Andreas Andersson – Karl Larson, Carl Nyström, Patrick Hopkins, Elliot Käck – Johan Arneng, Niklas Busch Thor – Joakim Runnemo, Moses Ogbu, Kerim Mrabti – Stefan Silva.
Ersättare: Jonas Bylund (mv), Viktor Lövgren, Oscar Pehrsson, Dalil Benyahia, Jonatan Berg, Jakob Björk, Kim Skoglund.

Sirius match mot Husqvarna kan ni med fördel följa på UNT:s direktrapport (där Mattias Holmgren sköter tangenterna) eller på vår Twitter (där jag kommer rapportera en del). Avspark sker 19.20 på Studenternas IP här i Uppsala.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-15 12:22:32

Division VII. Khaled El-Ahmad gör comeback - som spelare

Tillsammans med lagkompisarna från Sirius juniorlag – ni vet de som gick till SM-final 1999 – är Djurgårdens förre chefsscout Khaled El-Ahmad (numera klubbchef i Nyköpings Bis) med i reunion-laget Procyon Old boys (division VII). Den första maj (samma dag som Sirius möter Elfsborg i svenska cupen) inleds seriespelet hemma mot Bro IK på Stenhagens IP.
– Vi har sagt att det bara ska vara en rolig grej. Men vi har vunnit våra två matcher under försäsongen och man märker att det är rätt viktigt för vissa att vinna. Kanske för viktigt, säger Khaled El-Ahmad (född 1981) som bland annat har Johan Claesson, Petter Österberg och Antouman Jallow att konkurrera med i startelvan.

Det var ett tag sedan du spelade ...
– Ja, senast var en träningsmatch med Sirius mot AIK 2005 när jag var hemma över sommaren. Sedan hindrade skadorna mig från att spela vidare, fortsätter El-Ahmad som efter junioråren i Sirius flyttade till USA för att gå på Collage innan han återvände till Sverige och blev assisterande tränare åt Magnus Wikman i Linköpings damlag 2009 innan han fortsatte som videoanalytiker och scout åt Magnus Pehrsson i Ålborg och nu senast var chefsscout i Djurgården.

Vilken position kommer du spela på i Procyon Old boys?
– Inte någon offensiv i alla fall. En fri roll. Kanske mittback!

Här kan ni läsa Khaled El-Ahmads gästinlägg om ”Sirius gyllene generation” (KLICKA PÅ LÄNKEN).

/Andersson

Publiceras: 2014-04-15 08:36:48

Superettan. Tagesson: "Vinner man mot Djurgården och inte är nöjd då är man bra"

Husqvarna har – precis som Östersund gjorde i fjol – gått raka vägen från division II till superettan på två säsonger. Tränaren Niclas Tagesson har varit i klubben i fyra år och berättar varför det har gått så bra.
– Vi åkte ur division I 2011 och sedan gick vi upp med en gång från division II. Jag vet inte riktigt vad som är hemligheten. Men en starkt bidragande faktor är att vi har bra karaktärer i laget, spelare som vill något. Johan Karlefjärd och Michell Haidari kom in när vi spelade i division II och förra året fick vi tillbaka Andreas Tegström. De har varit extremt viktiga. Vi har haft bra spelarrekrytering och spelare som jobbar för varandra.

Det är så pass viktigt med bra karaktärer?
– Ja, det räcker med en eller två så lyfter sig hela laget. Sirius påminner lite om oss på det sättet när de fick in Johan Arneng. De är också ett hårt jobbande lag, säger Niclas Tagesson som innan Husqvarna var tränare i division II-klubben IK Tord i sex säsonger.

Vad tror du om matchen mot Sirius?
– Vi bör göra rätt saker i 90 minuter, något annat har vi inte råd med. Sirius är aggressiva, löpvilliga och bollskickliga. Totalt sett ett komplett lag, och vinner man mot Djurgården och inte är nöjd då är man bra. Men jag har lite tankar på hur vi ska störa dem.

Er egen målsättning i år, att hänga kvar?
– Ja det är inget att hymla med. Vi tycker att vi ska ha chans i varje match, men superettan är en tuff serie. Skulle vi spela i superettan 2015 är det en stor bedrift av oss.

Hur ser era förberedelser ut inför matchen mot Sirius?
– Vi åker kvart i tolv med buss härifrån. Vi käkar middag i Märsta vid 16. Vi räknar med att vara framme i Uppsala en och en halv timme innan matchstart.

/Andersson

Foto: TT

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-14 19:56:30

Träningsrapport från Lötens IP 14 april

Vad: Sirius sista träning inför hemmapremiären i superettan mot Husqvarna i morgon. 
Var: Lötens IP i Uppsala (naturgräset).
När: 15.00-16.30.
Vilka:
Samtliga i truppen förutom långtidsskadade Ante Björkebaum och Christer Gustafsson. Dessutom U19-spelaren Jesper Nicklasson.
Hur: Efter uppvärmning följde positionsspel tio mot tio (med två neutrala spelare), skotträning samt några hörnvarianter. De spelare som inte är uttagna i truppen till matchen mot Husqvarna (Martin Karlsson, Joel Rydstrand, Alexis Bayón, Ian Sirelius, Johan Andersson, Mathias Benker och Jesper Nicklasson) drillades lite extra av den assisterande tränaren Mirza Jelecak.
Så blir Sirius startelva mot Husqvarna: Svårt att se då jag kom till träningen först under mitten av passet och då hade de inte spelat något större tvåmålsspel, vilket inte skedde sedan heller. Men att döma av de som fick träna på hörnvarianter så blir startelvan densamma som mot Syrianska.
Bonusinfo: Sirius U15-tränare Oscar Zettergren (tidigare spelare) följde träningen från sidan med stort intresse.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-14 17:02:44

Bylunds drömscenario inför hemmapremiären: Komma in samt rädda och sätta en straff

Siriusmålvakten Jonas Bylund har fått begränsat med speltid under tävlingsmatcherna så här långt i år. Hör honom berätta om sin ovana situation och vad har ser för drömscenario i hemmapremiären mot Husqvarna i morgon. Se intervjun genom att klicka på bilden här ovan.

 /Andersson

Publiceras: 2014-04-14 12:39:56

Populärt med Elfsborgsbiljetter

Den 1 maj möter Sirius Elfsborg på Studenternas i svenska cupens semifinal. Med två och en halv vecka kvar till matchen redovisar Sirius finfina 1 000 sålda biljetter till matchen. Detta kan jämföras med de 649 biljetter som Sirius hade sålt med en vecka kvar till Djurgårdsmatchen. Lägg dessutom till att Elfsborg fortfarande inte reserverat några biljetter, utan detta kommer att ske i veckan.

Studenternas publikkapacitet ligger på runt 6 000 personer den här säsongen.

/Meisels

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-14 08:16:11

Norrettan. "Bara" 2-0 för Valsta mot division IV-lag i genrepet - och fyra oroande skador

I lördags valde Valsta Syrianska att genrepa hemma mot division IV-laget Märsta IK eftersom förra veckans tilltänkta träningsmatch mot seriekollegan IFK Luleå ställts in med kortvarsel. Det blev seger för Valsta mot grannklubben MIK – men siffrorna stannade vid 2–0 (2–0) trots att det skiljer tre divisioner mellan lagen.
– Vi är inte nöjda. Vi kunde gjort flera mål, men brände rätt mycket, säger nyförvärvet Simon Said som byttes in i mitten på den andra halvleken.

En tyngre smäll än det uddlösa anfallsspelet i Valsta var att ytterbacken Adem Kücükgöl (baksida) och anfallaren Uchenna Ike (knä) gick ut skadade. Knappast något tränaren Christer Mattiasson hade önskat sig inför seriepremiären borta mot Vasalund på annandag påsk, då han redan förfogar över en tunn trupp. Lägg därtill en ömmande fot för Chika Francis Ezeh och ett svullet knä för Sencer Soguk och det hela ser riktigt illa ut.
– Jag vet dock inte hur allvarligt det är, säger Simon Said.
– Det här ser inte så ljust ut inför seriestarten, men vi har träning i morgon (läs: i dag) och vi vet nog mer då exakt hur det ser ut. Tur att det är måndag och inte lördag eller söndag som vi har premiären, säger Soguk.

Valsta Syrianskas mål mot Märsta IK gjordes av Rodrigo Gomez och Matthew Whatley.

Noterbart i Valstas startelva var att den ordinarie förstemålvakten Gabriel Bulut fick stå tillbaka för framtidsnamnet Rimon Bagdo.

Valsta Syrianskas startelva mot Märsta IK (4–2–3–1): Rimon Bagdo–Sebastian Hansen, Mike Aslan, Matthew Whatley, Adem Kücükgöl– Liridon Makolli, Rodrigo Gomez (Simon Said, 60)–Uchenna Ike, Trimi Makolli, Chika Francis Ezeh–Sencer Soguk

/Andersson

FAKTA: Övriga träningsmatcher för norrettan-lagen i helgen
Västerås SK–AFC United 0–2, Frej–Brage 1–2, Nyköpings Bis–Huddinge 1–1, Sylvia–Motala 0–0, IFK Luleå–Kemi 1–1.

FAKTA: Premiäromgången division I norra 2014
Torsdag: Forward–Frej.
Lördag: Umeå FC–Dalkurd.
Måndag: IFK Luleå–Sylvia, Huddinge–Skellefteå, Nyköpings Bis–Västerås SK, Brage–AFC United, Vasalund–Valsta Syrianska.

Publiceras: 2014-04-13 20:36:00

Spelarbetyg och ifrågasatta byten i Sirius

Att anfallsfrågan är akilleshälen i årets upplaga av Sirius harjag skrivit många gånger. Mot Sunnanå kom ett smärtsamt bevis för de blåsvarta på att så är fallet. Sirius började matchen fullkomligt briljant. Jag stod uppe i Lötens pannrum och tänkte att nu har jag nog tippat Sirius för långt ner (sexa) och Sunnanå för högt upp (trea). Ett mål hängde i luften, men det kom inte trots flertalet chanser. Precis som det har varit den senaste tiden.

I stället var det Sunnanå som tog ledningen och sedermera vann med hela 3–0. Förklaringen? Spetsen. Medan Sirius har blivit av med sina spetsspelare så har Sunnanå kvar sina. Sunnanå utnyttjade sina chanser och Sirius gjorde det inte. Jag står fast vid mitt tips att Sirius slutar sexa, de har nämligen tillräcklig kvalitet för att besegra lagen på nedre halvan, men får man inte ordning på målskyttet så kommer det att se ut såhär i toppmatcherna. Sunnanås presspel imponerade väldigt under matchen. Sirius hann inte ens vända upp innan de orangea var där och nafsade i hälarna. Sirius hade helt enkelt inget motmedel.

Det finns dock anledning att ifrågasätta tränarduon Karl Fremdling och David Olingdahls byten i matchen. Sirius låg under med 2–0 och då valde tränarduon att sätta in mittbacken Sara Back. Jag frågade Fremdling om detta efter matchen och fick svaret att de ville ”vinna fler dueller centralt”.

Enligt mig var det direkt felaktigt att sätta in Back och senare även Stina Melin. Sunnanås backlinje stod så pass högt upp att Sirius borde utmanat mer i djupled i andra halvlek. När man då har både Ingrid Wixner och Ammy Wallin på bänken så är det enligt mig oförståeligt att välja att sätta in två backar.

Nu tror jag inte att Sirius hade vunnit ändå, speciellt eftersom Sunnanå gjorde 3–0 direkt i samband med bytet. Jag tycker dock att det sänder helt fel signaler att skicka in två backar när man ligger under. Framför allt sänder det fel signaler till spelarna på bänken som måste känna noll förtroende från tränarna.

I övrigt kan man konstatera att favoriterna höll i den första omgången av elitettan. Segrar för Sunnanå, Kvarnsveden, Hammarby, Djurgården och Mallbacken. Det man kan höja lite på ögonbrynen över är bottentippade Umeå Södra som besegrade Älta med 3–2. Hur är det egentligen ställt med Marcelo Fernandez gäng inför matchen mot Sirius om en vecka?

/Meisels

Spelarbetygen i korthet:
Lina Lundqvist – 3

Linnéa Eriksson – 3
Malin Winberg – 3
Mikaela Björklund – 3
Amanda Johansson – 3

Fanny Andersson (ut 65) – 2
Moa Mattsson – 2

Julia Lyckberg (ut 82) – 2
Annina Wede – 4
Jenny Jansson (ut 74) – 2

Caroline Lundberg – 2

Avbytare:
Sara Back (in 65) – 3
Sanna Öhlund (in 74) – 2
Stina Melin (in 82) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Mimmi Paulsson-Febo – spelade inte.
Sofia Fors – spelade inte.
Ingrid Wixner – spelade inte.
Ammy Wallin – spelade inte.

Siriussnittet: 2,6

Betygsskalan: 1 – Usel, 2 – underkänd, 3 – Godkänd, 4 – bra, 5 – För bra för elitettan.

Elitettan: Sirius-Sunnanå from Avalon-V on Vimeo.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-13 08:00:33

Elitettan. Väntad startelva mot Sunnanå

Jag frågade Sirius tränare Kalle Fremdling om startelvan i dagens premiär mot Sunnanå. Svaret var att jag gissade bra förra veckan. Det tolkar jag som att det alltså blir den där startelvan som jag spekulerade kring efter genrepet mot AIK, inga överraskningar så att säga.

Lina Lundqvist börjar i mål, inga konstigheter med det. Hon har varit den bättre målvakten under försäsongen och ska få förtroendet att växa i inledningen av serien. Linnéa Eriksson, Malin Winberg och Amanda Johansson är självskrivna i backlinjen. Den enda ”öppna platsen” är den bredvid Winberg och med tanke på vilken kvalitetsskillnad det har varit mellan Sara Back och Mikaela Björklund under försäsongen så är valet givet där. Frågan är om Back kan hitta tillbaka till formen hon hade inledningsvis under fjolåret eller om ”Mickan” tagit den platsen nu. Jag tror på Björklund.

Resten av laget är i princip spikat. Jag har svårt att se någon rucka på Fanny Andersson och Moa Mattsson på det centrala mittfältet eller Wede, Jansson och Lyckberg precis framför. Caroline Lundberg är även hon tämligen självskriven som forward, speciellt nu då Tyra Kajgård är sjuk IGEN.

På bänken är det väl Ammy Wallin som är närmast en startplats, men jag tror att Sirius kommer gå all in på den här elvan inledningsvis i alla fall. Återstår att se om det är rätt eller fel.

/Meisels

FAKTA
Sirius startelva mot Sunnanå:
Lina Lundqvist – Linnéa Eriksson, Malin Winberg, Mikaela Björklund, Amanda Johansson – Moa Mattsson, Fanny Andersson – Jenny Jansson, Annina Wede, Julia Lyckberg – Caroline Lundberg.

Bänken: Mimmi Paulsson–Febo, Stina Melin, Sara Back, Sofia Fors, Ingrid Wixner, Ammy Wallin, Sanna Öhlund.

 

Publiceras: 2014-04-12 14:57:16

Grönt ljust för Studenternas gräs

Studenternas gräsmatta har varit en omdiskuterad historia de senaste seriestarterna. Förra säsongen fick Sirius till och med börja serien på Löten, där de spelade de två första matcherna.När det vankas superettan så är dock läget ett annat. När Sirius i dag tränade på Studenternas var det på en grön och fin matta.
– De har gjort ett jäkla bra jobb vaktmästarna och det är en riktigt bra vårplan nu. Det är väl mer gräs på en kvadratmeter nu än det har varit tidigare på hela planen, säger tränaren Kim Bergstrand.

Upplagt för fin fotboll alltså?
– Det vet man aldrig, men planen kommer i alla fall att vara helt klar att spela på. Det är verkligen jättekul.

Positivt för Sirius är dessutom att Alexis Bayón och framför allt Ian Sirelius nu tränat två fulla pass i rad utan bakslag.

/Meisels

Foto: Mikael Brodin, även känd som @TikMick på twitter.

Publiceras: 2014-04-12 08:05:58

Från landslaget till elitettan - Holmberg tillbaka i Uppsala

Efter ett misslyckat 2013 tar Sunnanå och Storvretabördiga Carina Holmberg nya tag i elitettan. På söndag inleder man borta mot Sirius.
– Vår målsättning är att få en bättre säsong än förra året. Vi vill ta så många poäng som möjligt och sedan får vi se hur långt det räcker. Vi har inget uttalat resultatmål, men vill så klart vara med i toppen, säger Holmberg.

Förra säsongen var det ja. Blott fem inspelade poäng och noll (!) segrar blev det för Sunnanå i damallsvenskan och snabb sorti efter en säsong i högsta serien.
– Det var ingenting som vi trodde så klart. Jag tycker ändå att vi hade ett bra lag, men vi fick skadeproblem i början av säsongen med två korsband bland annat. Det var spelare som fick spela på ovana positioner och då är det svårt att spela ihop laget. Det var ett tufft år, men vi lärde oss samtidigt mycket och nu blickar vi framåt.

För Holmberg personligen blev det också en tuff säsong. Noll mål på de 16 matcher som hon deltog i. Detta kan jämföras med nio mål framåt året innan i norrettan och dessutom utmärkelsen som ”årets spelare”. Dessutom fick hon chansen i landslaget under vintern 2012.
– Det är nog svårt att toppa det, men min målsättning i år är att bli bättre. Om man jämför med förra året så vill jag ha ett jämnare år och skippa skadorna.

Från landslaget till elitettan, du funderade inte på att lämna Sunnanå och vara kvar i allsvenskan?
– Jag har ett tvåårskontrakt så det var inte aktuellt.

Årets säsong blir alltså Sunnanås första någonsin i elitettan.
– Det ska bli spännande med en ny division, kvaliteten är bättre i den här serien har jag hört jämfört med gamla norrettan.

Säsongen inleds alltså med match på hemmaplan för Holmberg i Uppsala.
– Det är kul att spela hemma där familj och vänner fortfarande bor. Vi har ju mött Sirius tidigare i gamla division I och de hade ett bra lag då och jag tror att de har det nu också. Det blir en jättetuff match, men det är roligt att det drar i gång med en riktig toppmatch, säger Holmberg.

/Meisels

På bilden syns Carina Holmberg under sin tid i Bälinge. Bilden är från ett träningsläger i italienska Udine från 2006.

FAKTA
Så spelas premiären av elitettan:
Lördag: 12.00 Kvarnsveden-Limhamn/Bunkeflo, 14.00 Qbik-Brommapojkarna, 15.00 Hammarby-Hovås Billdal, Halmia-Djurgården, Bollstanäs-Mallbacken.
Söndag: 15.30 Umeå Södra-Älta, 16.30 Sirius-Sunnanå. 

Publiceras: 2014-04-11 12:43:08

Superettan. (För) splittrad omgång - och dags för Sirius "riktiga" premiär

Redan i kväll det dags för den andra omgången i superettan när Öster tar emot Assyriska hemma på ”Myran”. Omgången sträcker sig ända fram till tisdag då den avslutas med nykomlingsmötet på Studan mellan Sirius och Husqvarna. Ett upplägg som återkommer under året.

Jag har självklart förståelse för att tv-tid är viktigt för serien och lagens ekonomi – vilket är anledningen till detta. Men det här att spela en omgång över fem dagar blir för mig lite i längsta laget – och nästan parodiskt.

Men man kanske inte ska klaga. Nu kan man faktiskt – om man vill och har tid – se en superettanmatch om dagen.

***

Om vi tittar närmare på själva matcherna så blir omgångens höjdpunkt givetvis söndagens ”toppmöte” mellan Gais och Gif Sundsvall, två lag som inte imponerade i premiären.

Sedan ska det bli intressant att se hur serien fortsätter för Syrianska (som den här gången har fått sina tre sena nyförvärv Nikola Grubjesic, Uros Delic och Diego Brum spelklara). Ny storförlust?

För egen del kommer jag bevaka Sirius–Husqvarna på tisdag där allt annat än en hemmaseger vore en skräll. Med tanke på utklassningen mot skadeskjutna Syrianska i premiären så känns det här lite grann som Sirius ”riktiga” premiär.

/Andersson 

FAKTA: Omgång 2 i superettan
Fredag: Öster–Assyriska.
Lördag: Östersund–IFK Värnamo, Varberg–Syrianska.
Söndag: Gais–Gif Sundsvall.
Måndag: Jönköpings Södra–Ängelholm, Landskrona–Ljungskile, Hammarby–Degerfors.
Tisdag: Sirius–Husqvarna.

Visa kommentarer (4)
Publiceras: 2014-04-11 08:39:51

Division II. Så slutar serien enligt oss - Dags för Akropolis att hålla linan ut

Akropolis var nära att ta sig tillbaka till norrettan redan i fjol – men höll inte linan ut trots att man under flera omgångar ledde serien. Jag tror att det är dags nu. I ledarstaben har man fått in förre Väsby United-tränaren Johan Blomberg och har fått behålla stommen från i fjol. Ett intressant nyförvärv är anfallaren Armin Iranpak från division III-laget IFK Österåker som jag vet att Sirius varit intresserade av tidigare.

Där bakom tror jag framförallt att Värmdö och hårdsatsande Syrianska Kerburan (med den personliga favoriten John Junior) kommer att utmana om direktplatsen uppåt i seriesystemet. Kanske blir det en lika spännande tätstrid som i fjol – det finns i alla fall en hel del som talar för det.

I botten lär Västerås IK (åkte ur i fjol, men fick en gratisplats efter avhopp) samt nykomlingen Aspudden-Tellus få det svårt, liksom Spårvägen (som vad jag har hört har haft en rätt stor spelaromsättning).

Gusk och Strömsberg då? Zaine Söderlund har själva sagt att hans lag är det bästa som går att få ihop – spelare för spelare – om man räknar bort Sirius i Uppsala. Och det ligger något i det. Klarade Gusk av en mittenplacering med sin lite tunnare trupp ifjol bör det finnas möjligheter till en betydligt högre placering i år.

Strömsberg har tappat flera viktiga spelare (Pontus Parling och Kabba Langley för att nämna några) och har ett sämre utgångsläge än sin länskonkurrent. Jag räknar dock med att tränaren Janne Lindströms genuina 4–4–2-spel kommer att räcka ganska långt med ett par intressanta Gefle IF-talanger. Utan skador blir Strömsberg ett mittenlag.

/Andersson

Tabelltips division II norra Svealand 2014
1. Akropolis
2. Värmdö
3. Syrianska Kerburan
4. Sollentuna
5. Gusk
6. Konyaspor
7. Kvarnsveden
8 Strömsberg
9. Skiljebo
10. Karlberg
11. BKV Norrtälje
12. Spårvägen
13. Aspudden-Tellus
14. Västerås IK.

Fotnot: Nytt för i år är att serien innehåller 14 lag. Ettan går direkt upp. De två sista lagen åker ur och det tredje laget från slutet får kvala. 

FAKTA: Premiäromgången division II norra Svealand
Lördag: Värmdö–Skiljebo, Aspudden-Tellus–Kvarnsveden, Strömsberg–Gusk (14.00). Karlberg–Akropolis, BKV Norrtälje– Syrianska IF Kerburan, Spårvägen–Sollentuna, Västerås IK–Konyaspor.

Visa kommentarer (1)
Publiceras: 2014-04-10 18:02:21

Tolles träningsrapport vecka 15

Ny vecka och ny träningsrapport från Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf. Denna vecka har han två positiva skadebesked att lämna och berättar om hur veckan har varit i övrigt.

Hur har träningsveckan varit?
– Den har varit bra. Vi hade delad måndag då några spelade U21 och andra tränade ett kombinerat fys- och fotbollspass efter matchen. Ledigt tisdag och dubbla pass på onsdag och bara fys i dag. I morgon kör vi fotboll, lördag också och sedan ledigt söndag och tränings måndag inför match.

Är det någon som har utmärkt sig?
– Jakob Björk har sett väldigt bra ut och har hållit en hög nivå under en längre tid nu. Han ser bättre och bättre ut.

Hur ser det ut på skadelistan?
– Alexis Bayón är med och kör från och med i morgon. Sedan har jag svårt att se att han ska gå in i truppen redan mot Husqvarna, men han är nog uttagningsbar i alla fall. Ian har börjat träna den här veckan och ska köra fullt i morgon. Det är samma sak som med Alexis, han är minst lika uttagningsbar men jag tror inte de går rakt in i truppen. Christer Gustafsson kör fortfarande med pjäxan och ska väl kasta den nästa vecka och känna sig för. Det dröjer nog några veckor till där. Ante är inte heller närmare fotbollsspel utan tränar mest i Stockholm.

Matchen mot Syrianska utvecklade sig till en riktig drömpremiär …
– Ja, det var lite det vi kände på förhand också. Det var en bra lottning att få Syrianska tidigt då de inte riktigt har fått ihop laget samt att vi fick börja på konstgräs. Vi gjorde en bra insats. Det är mycket vi gjorde bra, vi missar en straff i fjärde minuten till exempel, men tuggar vidare som om inget har hänt. Sedan gör vi mål på fasta och skapar många chanser. Vi har två svackor i matchen, den i slutet som jag var lite irriterad över och sedan även en i slutet av första då alla vill ha bollen för långt ner i plan. Där har vi något att rätta till.

På tal om konstgräs så väntar Husqvarna på tisdag på Studenternas naturgräs. Har du inspekterat mattan?
– Nej, Kim sprang förbi där i dag och han får rapportera. Sist jag var nere var den redan då klasser bättre än de två senaste åren. Jag hoppas verkligen att det blir lite drag och uppslutning på Studan.

Husqvarna vann sin premiär mot Landskrona, vad vet du om laget?
– Jag har sett matchen och vet väl en del om Husqvarna. De har flera jättebra spelare och har värvat väldigt mycket och väldigt etablerat. De har spelare som Tobias Nilsson, Andreas Tegström och Dragan Kapcevic och är plötsligt ett jätterutinerat lag för superettan.

/Meisels

 

Visa kommentarer (6)
Publiceras: 2014-04-10 11:42:45

Elitettan - så slutar serien

På lördag drar elitettan i gång och som traditionen är så tippar vi på Fotbollsbloggen hur serien kommer att sluta. Här följer tipsen för elitettan 2014:

Meisels tips:
1. Hammarby
2. Mallbacken
3. Sunnanå
4. Djurgården
5. Kvarnsveden
6. Sirius
7. Älta
8. Limhamn/Bunkeflo
9. Qbik
10. Bollstanäs
11. Hovås Billdal
12. Halmia
13. Umeå Södra
14. Brommapojkarna

Kommentar: Hammarby har bäst trupp och är storfavoriter till att ta klivet upp. Jag tror att de klarar det i år. Mallbacken har fått behålla Mimmi Larsson bland annat och kniper andraplatsen. Sunnanå, Djurgården, Kvarnsveden och Sirius känns ganska likvärdiga och där blir det ett litet fågelbo där möjligen Älta kan blanda sig i också. Jag tror dock inte att Sirius kommer att stå distansen ut i år. Man slutar sexa. I botten får BP, Umeå och Halmia det tufft.

Anderssons tips:
1. Mallbacken
2. Hammarby
3. Kvarnsveden
4. Älta
5. Sirius
6. Sunnanå
7. Djurgården
8. Qbik
9. Hovås Billdal
10. Umeå Södra
11. Halmia
12. Limhamn/Bunkeflo
13. Brommapojkarna
14. Bollstanäs

Kommentar: Mallbacken gjorde det oväntat bra i fjol som nykomling i damallsvenskan och har fått behålla sin trupp någorlunda intakt. Hammarby har satsat och rankas återigen högst av diverse spelbolag av experter. De här två lagen sticker ut och jag tror att de båda tar klivet upp. Där bakom känns det som att Kvarnsveden och Älta kommer att vara de som utmanar i första hand. I botten kommer nykomlingarna Brommapojkarna och Bollstanäs att få det svårt, sedan ser det öppet ut om den tredje nedflyttningsplatsen. 

Publiceras: 2014-04-09 19:45:57

Norrettan. Favoriterna talar ut om att pekas ut av konkurrenterna på upptaktsträffen

Under onsdagen hölls den årliga upptaktsträffen för division I norra där lagen själva röstade på vilka de tror vinner serien. Umeå FC fick flest röster med sina sex, medan Dalkurd var tvåa med fem. Utöver det var det ströröster på AFC United, Brage och Frej.

Efteråt intervjuade jag Umeå FC:s tränare och sportchef Johan Sandahl samt Dalkurds tränare Andreas Brännström. "Brännan" berättade bland annat om hur jobbigt det kan vara att leva med ett favorittryck utifrån sina erfarenheter från Sirius medan Sandahl utöver favoritskapet berättade om vad han tror om förre Siriusspelaren Dillan Ismails kommande säsong. Se båda intervjuerna genom att klicka på respektive bild här ovan.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-09 17:47:28

Norrettan. Rapport från upptaktsträffen 2014

När: I dag, onsdag, mellan 13.15–15.30.

Var: I ett trångt konferensrum på Scandic Star i Sollentuna. ”Vi hade bokat ett rum för 40 personer, men fick ett för 30”, sa Ettanfotbolls Jimmy Fors.

Hur: Konferencieren Roland Nordqvist (känd som ”Telia-pappan”) frågade ut norrettan-tränarna om försäsong, trupperna och målsättningar med blandat resultat. Vid ett par tillfällen svävade Mats Strandbergs ande inne i lokalen när frågor om konkurrenssituationen med andra sporter kom upp.

Vilka var där: Samtliga tränare från division I norra-lagen förutom Christer Mattiasson i Valsta Syrianska som var hemma sjuk (ersattes av lagledaren Robert Yacoub), AFC Uniteds tränare Özcan Melkemichel (träningsläger och ingen ersättare) samt IFK Luleås Fredrik Waara (sportchefen Hans Boman på plats). Dessutom ett 15-tal journalister från flera olika lokalmedier.

Roligaste tränaren: Var inte en tränare utan Valsta Syrianskas lagledare Robert Yacoub som drog till med att han även var sportchef vilket betydde att han förutom att hantera spelarkontrakten även tvättade tröjorna.

Tråkigaste tränaren: De som inte var där så klart. Özcan Melkemichel, Christer Mattiasson och Fredrik Waara. Hade varit kul med Özcan på plats.

Smartaste tränaren: Alla förutom Johan Sandahl som sa att han ville vara med i toppen hela serien. De ändra låg lågt med det snacket.

Bäst klädde tränaren. Tveklöst Vasalunds assisterande tränare Patric Jildefalk som såg ut att ha kommit direkt från Carnaby street.

Bästa citat: ”Vi har 17 spelare i truppen och 18 med mig. Jag gjorde faktiskt ett inhopp mot Luleå i fjol men fick en sträckning redan efter bara en minut”, sa Forwards tränare Magnus Kihlberg.

Mest saknad(e): Sirius. Nu fanns inget givet lag att peka ut i omröstningen. Jag saknade även förre Sandvikens IF-tränaren Tony Anderssons lite småfräcka kommentarer från i fjol.

Årets repris: Robert Yacoub gick återigen hem innan upptaktsträffen var över. Men den här gången hann han i alla fall med att kliva fram och bli intervjuad.

Årets mest besvikna: Dalarnas tidningarnas sportchef Carl-Johan Goth som på grund av knäproblem valde att inte närvara inne på upptaktsträffen då det var så trångt i lokalen. ”Det tar två timmar och tjugo minuter för mig att åka hit från Borlänge. Jag hade inte behövt göra den resan känns det som. Men nu har jag något att skriva om i alla fall”, sa han ute i allmänutrymmet under pausen.

Det laget fick flest röster: Umeå FC fick sex röster, Dalkurd fem, AFC United, Frej och Brage en vardera.

Så var var fikat: Hög klass. Kak- och tårtbuffé med automatkaffe av bättre sort.

/Andersson

FAKTA: Så röstade lagen på varandra
AFC United: Dalkurd (etta), AFC (tvåa).
Forward: Frej, Dalkurd.
Dalkurd: Umeå, Brage.
Huddinge: Dalkurd, Umeå.
Sylvia: Brage, Dalkurd.
IFK Luleå: Umeå, Frej.
Brage: Dalkurd, Umeå.
Frej: Umeå, Dalkurd.
Nyköpings Bis: Umeå, Brage.
Skellefteå: Umeå, IFK Luleå.
Umeå FC: Dalkurd, Frej.
Valsta Syrianska: Dalkurd, Brage.
Vasalund: AFC United, Frej.
Västerås SK: Umeå, Dalkurd.

Ettanfotbolls Jimmy Fors och konferencieren Roland Nordqvist.

Flertalet av journalisterna fick stå upp, själv fick jag lite turligt en sittplats vid ett fönster.

Västerås SK:s tränare Ramin Kiani.

Umeå FC:s tränare och sportchef Johan Sandahl.

Dalkurdtränaren Andreas Brännström.

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2014-04-09 10:58:41

13.15: Upptaktsträff för division I norra - Vi rapporterar direkt från Sollentuna

Liksom i fjol är vi på plats när representanter från lagen i division I norra samlas och berättar om det viktigaste inför den kommande säsongen på den årliga upptaktsträffen. Den här gången är skådeplatsen Scandic Star i Sollentuna och det första framträdandet väntas starta 13.15.

Ni kan följa hela föreställningen på vårt Twitter-konto (klicka på länken) där vi kommer att rapportera löpande i bild och text om det som sägs och syns.

Det intressantaste momentet på förhand blir självklart vilka som tränarna själva kommer att peka ut som favoriter att vinna serien. På förhand löper Dalkurd och Umeå FC risken att få dras med det extra oket under säsongen, vilket tidigare år har varit en tunga extra börda för Sirius som inte klarat av att hantera det favoritskapet tills de fick till det i fjol efter tre misslyckade år.

Senare i dag hoppas jag återkomma med några videokommentarer. Tills dess får ni hålla er till godo med twitter.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-09 09:40:35

Superettan. "Topplagen" undan med blotta förskräckelsen - tre tydliga utropstecken

Den första omgången av årets superettan blev i och med Hammarby 1–0-seger i måndags borta mot Assyriska komplett. I den matchen blev det dramatiskt värre på slutet då först hemmalagets mittback Linus Malmborg blivit utvisad i slutminuterna och där senare Bajens norrman Fredrik Torsteinbö nickade in segermålet på stopptid.

I övrigt från omgången tycker jag att det fanns tre tydliga utropstecken. Självklart att Sirius höll för trycket och vann med 5–1 borta mot (ett visserligen bedrövligt) Syrianska, men även Östers 4–1-seger borta mot Ängelholm sticker ut (med en Denis Velic tillbaka i storform)–  liksom Husqvarnas trepoängare hemma mot Landskrona efter 3–1 på Vapenvallen.

Frågetecken fanns det också. Framförallt stod de tippade topplagen Gais, Gif Sundsvall och Hammarby för – enligt rapporterna – relativt bleka insatser och klarade sig undan med blotta förskräckelsen genom viktiga ingripanden i slutminuterna. Gais kvitterande till 1–1 borta mot Värnamo på stopptid genom Malkolm Moenza – och uppe i Sundsvall räddade hemmamålvakten Tommy Naurin en straff på stopptid vid 1–0-segern mot J-Södra. Och Hammarbys sena avgörande vet ni redan om.

Angående Sirius så skrev jag tidigare på twitter att 5–1 i en superettanpremiär inte är något ovanligt resultat för dem. 2008 öppnade Uppsalalaget med samma siffror borta mot Degerfors. Den säsongen slutade Sirius till sist tolva, men i år lär det bli en högre placering om man får behålla sin trupp hela säsongen och det väl inkörda grundspelet består. Troligen blir kommande den hemmamatchen mot Husqvarna (tisdag) en svårare nöt att knäcka än ett skadesjkutet och kaosdrabbat Syrianska.

/Andersson

FAKTA: Premiäromgången i superettan
Degerfors–Varberg 0–0, Gif Sundsvall–Jönköpings Södra 1–0, Husqvarna–Landskrona 3–1, Värnamo–Gais 1–1, Ljungskile–Östersund 1–0, Syrianska–Sirius 1–5, Ängelholm–Öster 1–4, Assyriska–Hammarby 0–1.

Visa kommentarer (2)
Publiceras: 2014-04-09 08:15:13

U21. Bättre sent än aldrig - Benyahia fortsätter måla på i U21

Vi har tidigare skrivit om Sirius U21:s matcher – och i måndags var det dags igen då det blev ännu en seger borta mot Östersund med 5–0 (1–0). För ordningens skull blir det därför några rader – om än en aning försenat.

Från Sirius deltog de a-lagsspelare (med undantag för Kim Skoglund och Jonas Bylund) som inte fanns med från start i superettanpremiären borta mot Syrianska och fick speltid, det vill säga Martin Karlsson, Jakob Björk, Oscar Pehrsson, Viktor Lövgren, Jonatan Berg, Dalil Benyahia och Joel Rydstrand.

Två av de fem målen kom från Dalil Benyahia som har haft det tufft med konkurrenssituationen i a-laget under våren men som fortsätter visa fin form i U21. Det här var andra raka matchen som han målade i U21. Sirius övriga mål gjordes av Joel Rydstrand och junioren Emil Nordback (2).

I hemmalaget Östersund fanns inte en enda a-lagsspelare med, utan merparten kom från division II-laget IFK Östersund och juniorlaget, rapporterar Fotbollz.se.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-08 08:05:57

Podcast. Fokus elitettan med Lyckberg, Höglund och Eke

I det tredje avsnittet av Stoppage Time är det fokus Elitettan som gäller inför helgens premiär. Gäster är Sirisu Julia Lyckberg, Djurgårdens Alexandra Höglund samt Hammarbys Helén Eke. Lyckberg berättar bland annat om hur pressen stoppade Sirius avancemang under fjolåret och Höglund förklarar varför Djurgården blir att räkna med i år. Helén Eke berättar varför Hammarby går upp i damallsvenskan till hösten och om den "alternativa behandlingen" som gjorde att hon övervägde att sluta med fotbollen.

Vi presenterar även Meisels tabell med serietipset inför säsongen med kommentarer från gästerna.

Lyssna på programmet här ovan, här till höger eller via iTunes.

/FB

Publiceras: 2014-04-07 16:08:58

Superettan. Guidad visning av "nya" Studenternas IP med Per Nohr

Det råder nya arenakrav för att spela i superettan den här säsongen. Uppsala kommun har ingen arena som uppfyller alla kraven, men har fått dispens att använda Studenternas IP de kommande tre åren (kommer använda två av dessa på Studan och det sista på Löten) i fall de åtgärdar ett par av de nödvändigaste kraven.

Sirius evenemangsansvarige Per Nohr bjöd under måndagen in till guidad vissning på dessa åtgärder som sammalagt kostat cirka en miljon kronor. För att se hela guidningen, klicka på bilden här ovan.

/Andersson

 

Visa kommentarer (3)
Publiceras: 2014-04-07 10:40:47

Bergstrand behöver knappt vifta med pinnen

Det blev som sagt aldrig spännande. Människan är sådan att man älskar att få sina teorier bekräftade och då var Syrianska–Sirius rätt match att gå på i går. Det var inte den bästa fotbollsmatchen, men den bekräftade det vi redan befarat, nämligen att Syrianska är en klubb helt i spillror och att Sirius blir att räkna med även i superettan.

Om vi börjar med Sirius så kan man så klart diskutera motståndet. 7–0 förra året mot Eskilstuna följdes upp av 5–1 i år mot ex-allsvenska Syrianska. Syrianska var marginellt bättre än City, men jag tycker ändå att det var starkt av Sirius att vinna med 5–1. Jag tror, trots att Syrianska blir ett bottenlag, att det är få lag som kommer att komma upp i de siffrorna. Sirius sprudlar av självförtroende efter cupspelet och dirigenten Kim Bergstrand behöver knappt vifta med pinnen, det är en välspelad symfoni i alla fall.

Elliot Käck måste så klart nämnas. Han låg bakom det mesta från sin vänsterbacksplats och blir intressant att följa under de kommande 29 matcherna i serien. Oroande för Sirius är dock att ytterbackens kontrakt går ut efter säsongen. Redan i går tror jag att marknadsvärdet steg. Jag pratade med Käcks agent för någon vecka sedan och då hade inga förhandlingar inletts mellan klubben och spelaren. Det är så klart högsta prio från Sirius att få en kråka på kontraktet och det gärna innan sommaren.

Syrianska då? Nej, det var som att se en tidig upplaga av AFC United. Felpass, positionsmissar och allmänt uselt spel. Jag tyckte synd om Yussuf Saleh som kom in och faktiskt var relativt bra, men i ett sällskap som inte var värdigt superettan. Zvezdan Milosevic fick en tuff start hos nya laget och det blir minst sagt intressant att följa fortsättningen. Vad ska hindra klubben från att åka ur direkt? Just nu lyder svaret: ingenting.

I övrigt tyckte jag det var fint att båda lagens supportrar hyllade avlidne ”Myggan”.  Syrianskas klack började lovande precis bredvid pressläktaren, men mattades snabbt i takt med att det började gå åt helvete. Andra halvlek var det någon form av tyst sittstrejk från klacken. Västra Sidan hördes inte så bra från min position, men gjorde ett gediget jobb på bortastå.

/Meisels

Publiceras: 2014-04-06 20:33:27

Spelarbetyg: Syrianska-Sirius 1-5

SIRIUS
Målvakt:
Andreas Andersson – 3
Kommentar: Fick en högst händelsefattig match som helhet. Släppte dock in ett mål i slutminuterna när hemmalaget fick extra energi när Sirius tröttnat. Gjorde även ett par fina räddningar under samma period.

Backlinjen:
Karl Larson – 3
Kommentar: Nära en fyra i betyg, men avslutningen på matchen drar ner betyget. Hade problem med hemmalagets bäste spelare Yussuf Saleh.
Carl Nyström – 4
Kommentar: Stabil och säker insats. Har tagit nya kliv den här säsongen i och med den hårdnade konkurrensen, framförallt med passningsfötterna.
Patrick Hopkins – 4
Kommentar: Prickfri förutom ett misstajmat ingripande i den andra halvleken. Målskytt på nick efter frispark av Elliot Käck.
Elliot Käck – 5
Kommentar: Planens bäste spelare. Låg bakom fyra av Sirius fem mål och fortsätter visa fin form. 

Mittfältet:
Joakim Runnemo (ut 73) – 4
Kommentar: Fick mycket yta och tid mot hemmalagets orutinerade backlinje. Skapade en hel del även om han inte blev målskytt. Hans lösa och missade straff får dock en etta i betyg. 
Johan Arneng – 4
Kommentar: Höll ihop Sirius mittfält på ett föredömligt. Som vanligt.
Moses Ogbu (ut 64) – 4
Kommentar: Dribblade och trixade i vanlig ordning. Gjorde ett snyggt mål på halvvolley och borde nog ha gjort något till på alla chanser.
Niklas Busch Thor – 4
Kommentar: Perfekt komplement till Arneng med sin vänsterfot och arbetskapacitet. Stark debut i superettan.
Kerim Mrabti (ut 61) – 4
Kommentar: Målskytt och var vid sidan om Syrianskas Yussuf Saleh och Sirius Stefan Silva den som löpte mest i matchen. Stark superettan-debut även för Mrabti. 

Anfallet:
Stefan Silva – 4
Kommentar: Tvåmålsskytt och låg hela tiden redo med sina löpningar offensivt. Har visat att han håller för superettan. 

Ersättare:
Kim Skoglund (in 64) – 3
Kommentar: Kom in när matchen i princip var över. Hann inte utreda särskilt mycket.
Dalil Benyahia (in 61) – 3
Kommentar: Hade ett par jättelägen och borde med större skärpa ha satt något av dem.
Jonatan Berg (in 74) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Oscar Pehrsson – spelade inte.
Jakob Björk – spelade inte.
Viktor Lövgren – spelade inte.
Jonas Bylund (mv) – spelade inte. 

Tränare:
Kim Bergstrand – 3
Kommentar: Fortsatte med det vinnande laget från skrällen i Göteborg – vilket visade sig vara helt rätt. Borde kanske ha lugnat ner sig i slutet på första halvlek när han började tjafsa och blev attackerad av en Syrianskaledare. Annars inget att anmärka på.

Siriussnittet: 3,71

Betygskalan: 1 – Usel, 2 – Underkänd, 3 – Godkänd, 4 – Mycket bra, 5 – För bra för superettan.

/Andersson och Meisels

Visa kommentarer (5)
Publiceras: 2014-04-06 19:14:24

Presskonferens: Syrianska-Sirius

Siriustränaren Kim Bergstrand och Syrianskatränaren Zvezdan Milosevic efter premiären i superettan. Hör bland annat Bergstrand kommentera 5-1-segern och varför han fick vaktbeskydd i slutet av den första halvleken.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-06 15:04:55

Samma startelva som mot IFK Göteborg för Sirius - klart med tränare i Syrianska

Fick precis reda på Sirius startelva i dagens superettanpremiär borta mot Syrianska – och som väntat blir det samma utformning som i segern senast borta mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Det jag kan tänka mig har varit uppe till diskussion mellan tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf är i fall Oscar Pehrsson eller Carl Nyström skulle starta som mittback samt i fall Moses Ogbu skulle spela forward längst fram eller vara släpande. Nu blev det som sagt inga förändringar.

För någon timmes sedan bekräftade förresten Syrianska att Zvezdan Milosevic blir den tränare som tar över efter att Stefan Fredriksson hoppat av.
– Bortsett från dem sportsliga avseendena så har Zvezdan varit i klubben tidigare och vi har fina minnen av honom. Han vet hur klubben fungerar, kan våra spelare och vårt spelsystem. Han är väl medveten om situationen och på så sätt har han en kort startsträcka att avverka. Det hördes på långa vägar att han brann för uppgiften och verkligen ville anta den här utmaningen. I det läget vi har försatts i så känns det därför rätt att plocka in Zvezdan, säger Syrianskas sportkommittés talesman Jan Grigo till klubbens hemsida.

Sirius startelva mot Syrianska (4–2–3–1): Andreas Andersson – Karl Larson, Carl Nyström, Patrick Hopkins, Elliot Käck – Johan Arneng, Niklas Busch Thor – Joakim Runnemo, Moses Ogbu, Kerim Mrabti – Stefan Silva.
Ersättare: Jonas Bylund (mv), Viktor Lövgren, Oscar Pehrsson, Dalil Benyahia, Jonatan Berg, Jakob Björk, Kim Skoglund.

Sirius match borta mot Syrianska kan ni med fördel följa på UNT:s direktrapport eller på vår Twitter. Avspark sker 17.00 på Södertälje fotbollsarena.

/Andersson

Publiceras: 2014-04-06 07:09:02

Superettan. Tränarfrågan - och Bergstrands tankar kring värvningsarbetet i Syrianska

Det har utifrån sett varit en rörig försäsong i Syrianska, som förra året tillhörde allsvenskan. Nio spelare har lämnat klubben – liksom tränaren Özcan Melkemichel. In har det kommit en drös med sena värvningar och på det har de tilltänkta tränarna Carlos Cabral och Stefan Fredriksson hoppat av. Fredriksson så sent som tidigare den här veckan. Lägg därtill klena sportsliga resultat på försäsongen.

Under lördagen gick det rykten på Twitter om att förre Brage- och Syrianskatränaren Zvezdan Milosevic var klar som ny tränare – men så är/var inte fallet enligt Syrianskas sportchef Jan Grigo under lördagskvällen.
– Vi är inte klara med någon ny tränare än. Vi har varit i kontakt med flera. Vår assisterande tränare Sharbel Touma och Tommy Pettersson kommer att coacha laget mot Sirius i fall att vi inte hinner få klart med någon innan matchen i morgon, säger Grigo.

Er spelare ”Lolo” Chanko ser gärna Zoran Lukic som ny tränare, är han aktuell fortfarande?
– Zoran har varit aktuell. Sedan om han är det fortfarande vill jag inte uttala mig om.

Hur ser du på er ”röriga” försäsong med sena värvningar och ekonomiska problem?
– Jag förstår inte riktigt hur alla kan tycka att vi har det rörigt. När spelare kommer hit och tränar med oss så säger de precis tvärtom. Det har blivit en mediegrej av det. Jag skulle vilja säga att vi är ett av de mest professionella lagen i hela superettan med hur vi tränar och hur vår organisation ser ut och vilka faciliteter vi har tillgång till, så det där köper jag inte.

Men ni bestämde truppen väldigt sent, eller hur?
– Ja det stämmer, men det är ingen större skillnad mot tidigare år. Vi har de resurser vi har.

Siriustränaren Kim Bergstrand håller med om att de sena värvningarna inte nödvändigtvis behöver betyda något inför dagens match.
– Det där med tränarna har jag ingen aning om vad som ligger bakom. Men att spelare kommer in sent i Syrianska är inte jättekonstigt i deras värld. Men å andra sidan har de haft Özcan som stabilisator tidigare.

***

Som vanligt när det gäller Sirius – och de flesta lag – så släpps det inte på några startelvor inför matcherna. Men det Bergstrand ändå kunde berätta var att han tänker använda två balansspelare och inte en – precis som Sirius har gjort i stort sett i varje match på försäsong.

Angående startelvan så lutar det åt att det blir exakt den som vann borta mot IFK Göteborg med 1–0.

Skadeläget hos Syrianska då? Så här ser det ut enligt Jan Grigo:
– Dinko Felic tränade för fullt i dag (lördag) så det ska inte vara några problem för honom. I övrigt är det bara Sharbel (Touma) som precis har opererat sig och går på kryckor, ”Lolo” (Chanko, sträckning) och Alex Michel som inte är aktuella.

/Andersson

BLOGGARE

 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »