• tisdag 29 juli 2014
Elitettan. Larsson har glömt bråket - och ... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Gustaf Andersson, Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Elitettan. Larsson har glömt bråket - och hoppas på revansch

Petra Larsson återvände till Kvarnsveden från damallsvenskan inför säsongen. Inför hösten ligger laget tvåa i serien och siktar på revansch efter hemmaförlusten mot just Sirius i våras när lagen möts i kväll.
– Nu har vi bättre fart och form och vill så klart ha revansch, säger Larsson.

Kvarnsveden återupptog träningen för ungefär två veckor sedan och har hunnit med ett läger på Gotland inför omstarten av serien.
– Gotland är alltid bra. Det var bra väder, träningar och allting var bara positivt. Vi fick samla lite energi i laget och har haft många bra pass inför starten nu.

Hade du förväntat dig att ni skulle göra en så bra vår?
– Det är alltid svårt att veta hur det ska gå, särskilt eftersom jag inte spelat i den här serien innan. Jag hade ingen aning om vi skulle vara med i toppen även om man alltid hoppas och tror på sitt lag. Jag tror att andra är mer förvånade än vad vi är, vi gjorde en väldigt bra försäsong bland annat. Än så länge har det sett bra ut och jag hoppas att det forsätter.

Du lämnade som sagt allsvenskan för elitettan. Vad tycker du om serien?
– Det är roligt, alla kan slå alla lag även om några kanske är lite avhängda. Det blir intressant höst där vi lika gärna kan hamna sexa som tvåa, så tajt är det och vad som helst kan hända. För egen del är jag väldigt positiv, fotbollen har blivit rolig igen och jag njuter verkligen av att spela. Jag är väldigt glad över att jag flyttade hem.

Nivån?
– Det är klart att den är lite lägre, men jag är ändå positivt överraskad av kvaliteten. Sedan skiljer det så klart mellan topplagen och de lite längre ner.

Vad kan du säga om Sirius?
– De är ett stabilt lag som alltid är bra. Vi måste vara på tårna om vi ska ta hem tre poäng. Det kommer nog att bli en kul match både för oss som spelar och för de som kommer och tittar. Jag hoppas det kommer mycket folk.

Du hade en intern uppgörelse med Caroline Lundberg sist det begav sig. Har ni försonats?
– Jag kommer faktiskt inte ihåg det, så jag är inte särskilt långsint. Jag minns bara att jag fick en armbåge i magen, men inte vem det var från. Tyvärr.

Brukar du vara involverad i sådant?
– Nej, aldrig haha. Jag kan bli lite irriterad när jag spelar, men det är väl mer min spelstil. Det är bara bra att jag glömt det där så jag inte är skitförbannad när matchen börjar.

Till sist, vilka går upp i höst?
– Det är egentligen dumt att tippa sig själv. Jag tror att Mallbacken håller ut även om de svajat lite nu mot slutet. Sedan är det som sagt väldigt öppet.

/Meisels

Elitettan. Rapport från en Siriusträning

Rapport från en Siriusträning:
Var: Lötens naturgräs
När: 17.30-18.40
Vilka: Sirius A-lag inklusive Elin Åkerman från Vaksala.
Vilka saknades: Moa Mattsson joggade på egen hand, i övrigt var samtliga spelare med.
Vad tränade man på: En lugn träning inför matchen mot Kvarnsveden. Inleddes med passningsövning över hela planen och fortsatte sedan med två lag som skulle passa förbi ett tredje i mitten. Träningen avslutades med matchspel där yngre mötte äldre. Det äldre laget vann med 6–3 efter bland annat två mål av Mikaela Björklund. Efter träningen var det hörnträning för Julia Lyckberg som slog mot Malin Winberg, Mikaela Björklund, Sara Back och Caroline Lundberg. Mats Wolgers stod i mål.
Vilka tittade på: Förutom undertecknad var det även en man som satt bakom det ena målet.
Vem såg bäst ut: Svårt att säga på en så lugn träning.
Citatet: ”Jag köpte en pizza med oliver och plockade borta varenda en. När jag sedan åt pizzan så smakade den fortfarande oliver”. Elin Åkerman berättade om sina middagsupplevelser.
Glädjebeskedet: Linnéa Eriksson är tillbaka och kände inte av baksidan alls. Går förmodligen rakt in i startelvan i morgon.
Vädret: Strålande sol och närmare 30 grader i solen. Bra arbetsdag.

/Meisels

Superettan. Spelarbetyg Sirius-Syrianska 2-2

Målvakt:
Andreas Andersson – 3
Kommentar: Återigen chanslös på målen, men stabil annars. Stod för en riktigt kvalificerad räddning precis innan 2–1-målet som var värd ett bättre öde.

Backlinjen:
Karl Larson – 3
Kommentar: Kom inte med i offensiven i dag heller, men skötte sig bra i defensiven.
Oscar Pehrsson – 3
Kommentar: Stabil och gjorde det han skulle. Inget spektakulärt egentligen.
Carl Nyström – 3
Kommentar: Passiv på båda målen egentligen, men reder ut det genom att regissera kvitteringsmålet efter en stark rusch framåt i banan. Kändes lugnare än Hopkins med sin bestämdhet. 
Viktor Lövgren – 3
Kommentar: Fortsätter att vara stabil till vänster även om han kanske borde ha agerat bättre vid kvitteringsmålet och inte tillåtit inlägget att komma. Svarade upp bra genom att spela fram till kvitteringen.


Mittfältet:
Stefan Silva – 2
Kommentar: Anonym matchen genom egentligen.
Kim Skoglund – 2
Kommentar: Jättemiss på kvitteringsmålet då han inte uppfattar en framstörtande Chanko.
Jonatan Berg (ut 61) – 4
Kommentar: Formtopp. Fortsatte där han avslutade förra matchen med många bra passningar. Lurade hela Syrianska med sin hörnvariant till 1–0-målet.
Johan Arneng (ut 80) – 3
Kommentar: Snyggt ledningsmål med yttersidan, men fortsatt många bortslagna passningar. Kämpade och slet dock förtjänstfullt.
Christer Gustafsson – 2
Kommentar: Pendlar på gränsen till godkänt eftersom han låg bakom mycket i första halvlek. Missar dock två frilägen som hade avgjort matchen (förmodligen) och det är inte godkänt.


Anfallare:
Moses Ogbu – 2
Kommentar: Liksom Silva fick han inte mycket gjort under matchen. Hade egentligen bara en bra aktion.

Avbytare:
Joakim Runnemo (in 61) – 4
Kommentar: Tillförde en ny dimension med sitt djupledsspel när han kom in och låg bakom mycket i ett tröttkört Sirius. Blev poängräddare dessutom och blir viktig under hösten.
Daniel Ahonen (in 71) – 3
Kommentar: Kom in med pigga ben, men det tog ett tag innan han kom in i matchen. Finurlig när han väl fick bollen.
Armin Tankovic (in 80) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Jonas Bylund – spelade inte.
Patrick Hopkins ­– spelade inte.
Dalil Benyahia – spelade inte.

Tränare:
Kim Bergstrand – 3
Kommentar: Lyckades bra i första halvlek, men fick ingen utdelning. Tufft offensivt då varken Silva eller Ogbu levererade. Bra utdelning på bytet då Runnemo kom in.

Siriussnittet: 2,8

Betygskalan: 1 – Usel, 2 – Underkänd, 3 – Godkänd, 4 – Mycket bra, 5 – För bra för superettan.

/Meisels

 

Superettan Kaptenen tillbaka i Sirius startelva

Sirius tränare har tagit ut följande startelva till matchen mot Syrianska i dag. Noterbart är att Carl Nyström är tillbaka i startelva för första gången på nästan två månader då Patrick Hopkins inte är helt hundra efter en smäll.

Andreas Andersson – Karl Larson, Carl Nyström, Oscar Pehrsson, Viktor Lövgren – Johan Arneng, Kim Skoglund – Stefan Silva, Jonatan Berg, Christer Gustafsson – Moses Ogbu.

Bänken: Jonas Bylund, Patrick Hopkins, Daniel Ahonen, Dalil Benyahia, Armin Tankovic, Joakim Runnemo.

/Meisels

Matchen kan ni följa på unt.se/sport och matchstart är 17.20. 

Superettan. Milosevic om debuten: "Hoppades att det inte skulle bli tvåsiffrigt"

Från kaos till välorganiserat. Syrianska har genomgått en riktig metamorfos under våren och hoppas fortsätta denna även under hösten. I dag väntar match mot Sirius, det lag som besegrade ett oorganiserat Syrianska i premiären med 5–1.
– Vi fick ett rött kort, sex gula och två skador mot just Sirius som är ett riktigt bra lag. Ska jag vara helt ärlig stod jag vid sidlinjen och hoppades att det bara inte skulle bli tvåsiffrigt, säger tränaren Zvezdan Milosevic som tog över laget bara några timmar innan Siriusmatchen.

Hur var det att jobba vidare efter den starten?
– Nästa dag på jobbet kände vi så klart att det skulle bli tufft, men vi gjorde vad vi kunde och jag tycker att både jag som ledare och alla andra i klubben gjort så gott som vi kan. Dagen efter hade vi åtta spelare på träningen varav tre juniorer. Nu ser det annorlunda ut då vi har fullt manskap. Vi har jobbat riktigt hårt och kunde snabbt vända den negativa trenden genom tre raka vinster, då kände vi att vi var på rätt väg.

Vad gjorde att ni kunde få utdelning så snabbt?
– Vi hade problem med att spelare var otränade och skadade. Bara för att man är frisk betyder det inte att man är redo att spela till hundra procent så vi fick ingen kontinuitet och det tycker jag har speglat resultatet. Vi har gjort väldigt bra prestationer och sedan några mindre bra. Vi försöker fortfarande att få kontinuitet och gör det vi kan. Jag tycker att det har gått framåt sedan jag kom.

Förra säsongen kom du också in i ett turbulent läge då Brage låg sist, men lyckades inte vända skutan. Vad är skillnaden jämfört med Syrianska?
– Den stora skillnaden var att jag kom in efter elva omgångar. Det tar i vanliga fall en månad att få ordning på truppen, men i Syrianska så har vi av någon konstig anledning lyckats på bara två veckor. Det är många faktorer som är avgörande. Eftersom det tar en månad ungefär så var Brage redan helt nere i brygga när jag fick ordning på truppen. En annan stor skillnad är att det var många dåliga karaktärer i Brage som tog över omklädningsrummet och då tar det längre tid. I Syrianska har vi bra killar med bra attityd och karaktär.

Vad tror du om matchen mot Sirius i dag?
– Vi har tittat och analyserat främst två matcher som Sirius gjort. Dels den senast mot Ljungskile och dels den hemma mot Hammarby. Det ser ut ungefär som bilden man har av Sirius att det är ett bra och välorganiserat lag med bra försvarsspel och offensiva spetsspelare med många bra kombinationer. De har bra spets som sagt och det blir en intressant utmaning för oss. Vi hoppas att vi ska vara i topp i vår prestation samtidigt som Sirius kanske ska vara lite sämre, säger Milosevic.

/Meisels

  • Bambuser

  • generic
  • Podcast: Stoppage Time
  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se