• torsdag 28 augusti 2014
Dags för Fotbollsbloggen Open i golf – anm... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Gustaf Andersson, Daniel Meisels

Fotbollsbloggen

Gustaf Andersson och Daniel Meisels befinner sig ständigt i den uppländska sillycirkusen. Om det mesta är de oense (favoritlag, musiksmak, politik), men ett gemensamt intresse är fotboll och den uppländska i synnerhet (från division II och uppåt herr och elitettan dam). Har du frågor, funderingar, tips (!) eller bara vill skälla ut oss efter noter; tveka inte. Skicka ett mejl till fotbollsbloggen@unt.se

TILLBAKA TILL UNT.SE/SPORT
bloglovin

Dags för Fotbollsbloggen Open i golf – anmäl dig snarast

Ni som följer den här bloggen vet att vi i fjol arrangerade golftävlingen Norrettan Open på Edenhofs natursköna bana utanför Uppsala. Den gången fanns flera spelare och profiler från division I norra med i startfältet.

Nu är det dags igen. Onsdag 17 september avgörs årets upplaga där vi har reviderat namnet till Fotbollsbloggen Open. Runt lunchtid beräknas den första bollen gå i väg från första tee på Edenhof och förhoppningsvis får vi ihop fyra trebollar där en segrare senare ska koras efter 18 håls slaggolf.

Redan klara deltagare är fjolsegraren efter särspel, Johan Gille (tidigare pressansvarig i Sirius, se bild), fjolårstvåan (undertecknad), Ola Rydstrand (scout åt Sirius), Joakim Blomquist (Frej) samt förre tränaren i Sandvikens IF, Tony Andersson (numera i hårdsatsande division III-laget MD FF Köping). Det har även lämnats ett muntligt okej från Siriustränaren Kim Bergstrand kort efter förra årets turnering och vi hoppas även att UNT:s välkände kommentarskrivare Janne Johansson kommer att ställa upp.

Men det finns fortfarande flera platser kvar att fylla. Har du koppling till någon av serierna som vi skriver om (division II, norrettan, superettan eller elitettan) eller bara är allmänt fotbollsintresserad så är du varmt välkommen att höra av dig till fotbollsbloggen@unt.se eller skicka ett meddelande på twitter och uppge att du vill vara med (med golf-iD). Först till kvarn gäller och det är ett begränsat antal startplatser. Avgiften (greenfee) har vi enligt ett avtal fått vår huvudsponsor att stå för. Absolut sista anmälningsdag är 14 september om det fortfarande finns platser kvar.

Jag återkommer med mer information kort innan tävlingsdagen. Så länge kan ni gärna läsa om hur det slutade under förra årets tävling (klicka på länken).

/Andersson

U21. Förlust när slutspelet började: "För dålig inställning"

Sirius förlorade sin andra U21-match för säsongen och återigen var det Hammarby som satte krokben för ett för dagen ovanligt meriterat Sirius med hela sju A-lagsspelare från start. Jag var på plats på matchen och känslan var att Sirius inte riktigt var där. Kollar man och jämför trupperna så borde Sirius ha vunnit med ett par bollar, men precis som Joakim Runnemo sade efter matchen: "Motivation slår klass". Ska man lyfta fram några spelare så tyckte i alla fall jag att Gustav Thörn gjorde det bra från sin mittbacksplats. Kingsley Sarfo hade en del fina aktioner och är jävligt bolltrygg samt har en teknik som de andra på planen inte var i närheten av. Han blev dock lite för bollkär i bland och måste lära sig när han ska släppa bollen vidare.

Sirius inleder alltså B-slutspelet med en förlust, nästa match är på tisdag hemma mot Östersund på Löten.

/Meisels

FAKTA
Hammarby-Sirius 2-0 (0-0)
Målen: Nicklas Lindqvist 2.

Sirius startelva: Martin Karlsson - Johan Andersson, Patrick Hopkins, Gustav Thörn, Samy Benyahia - Armin Tankovic, Kingsley Sarfo - Dalil Benyahia, Joakim Runnemo, Yussuf Saleh - Daniel Ahonen.

Avbytare (samtliga hoppade in): Daniel Afewerki, Josef Jalil, Balem Nouri, Robert Ahlstörm, Erik Axelsson, Jesper Nicklasson.  

Spelarbetyg. Östersund-Sirius 1-1

Målvakt
Andreas Andersson – 3
Kommentar: Hade egentligen inte så mycket att göra. Stod för några säkra ingripanden vid inlägg. Frågan är vad som hände när Moon föll i straffområdet?

Backlinjen:
Karl Larson – 4
Kommentar: Gjorde det han skulle och följde ofta med upp i anfallen. 
Oscar Pehrsson – 4

Kommentar: En riktig klippa. Tog undan det mesta och stod för flera fina brytningar.
Carl Nyström – 4

Kommentar: Även kaptenen stod för en riktigt bra insats.
Viktor Lövgren – 4

Kommentar: Fortsätter att imponera från sin vänsterbacksplats. Målskytt och riktigt bra.  

Mittfältet:
Johan Arneng – 3
Kommentar: Slet på bra från sin mittfältsroll och bibehöll verkligen den fina form han haft.
Kerim Mrabti (ut 58) – 5
Kommentar: Har han varit skadad? Det märktes inte i alla fall under den timme han gjorde på planen. Riktigt bra. Sirius tappade när han gick av.
Kim Skoglund – 3
Kommentar: Rörlig var ordet för dagen. Var överallt, på kanten och centralt.


Anfallare:
Christer Gustafsson (ut 81) – 3
Kommentar: Kämpade på bra, men hade inte mycket boll under dagen. Lite spel på hans kant.  
Moses Ogbu (ut 66) – 4
Kommentar: Stark och tung. Fick dra ett tungt lass med att hålla bollen då Sirius gick till anfall. Framspelare till målet.  
Jonatan Berg – 3
Kommentar: En gedigen insats från Berg som fick spela hela matchen. Borde dock ha förvaltat någon av frisparkarna bättre.   


Avbytare:
Armin Tankovic (in 58) – 3
Kommentar: Tämligen anonym under sitt inhopp.  
Stefan Silva (in 66) – 3
Kommentar: Ville mycket. Kom in med fart och finess, men kunde inte riktigt sätta grädden på tårtan.
Yussuf Saleh (in 81) – spelade för kort tid för att betygsättas.
Patrick Hopkins – spelade inte.
Daniel Ahonen – spelade inte.
Joakim Runnemo – spelade inte.

Tränare:
Kim Bergstrand – 3
Kommentar: Satte det mesta under inledningen av matchen.  Tappade dock lite mot slutet efter Mrabti gick ut.

Siriussnittet: 3,5

Betygskalan: 1 – Usel, 2 – Underkänd, 3 – Godkänd, 4 – Mycket bra, 5 – För bra för superettan.

/Meisels

 

 

Superettan.Mrabti tillbaka och skyttekungen petas - startelvan mot Östersund

Sirius tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har valt att plocka ut följande elva spelare till startelvan mot Östersund. Noterbart är att Kerim Mrabti är tillbaka i startelvan igen efter skada och att skyttekungen Stefan Silva petas. Formstarka Johan Arneng och Jonatan Berg får fortsatt förtroende. Jonas Bylund kände sig sjuk på Arlanda och fick vända hemåt, därmed ingen reservmålvakt i Sirius i dag.

Andreas Andersson - Karl Larson, Carl Nyström, Oscar Pehrsson, Viktor Lövgren - Johan Arneng, Kim Skoglund, Kerim Mrabti - Jonatan Berg, Moses Ogbu, Christer Gustafsson.

Bänken: Patrick Hopkins, Armin Tankovic, Yussuf Saleh, Joakim Runnemo, Stefan Silva, Daniel Ahonen.

Matchstart är 19.20 men redan en timme innan kommer undertecknad att medverka i ÖP:s uppsnack inför matchen som kan ses här.

/Meisels

  • Bambuser

  • generic
  • Podcast: Stoppage Time
  • Twitter

redaktionella bloggar

Övriga sportbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Externa Kultur & Nöjesbloggar (omfattas inte av UNT:s utgivaransvar)

Fler bloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se - bloggar

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

Uppsalavimmel.se

senaste nytt unt.se